Ναυάγιο στην Πύλο: Ομολόγησε ένας εκ των συλληφθέντων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην ομολογία πως συγκαταλέγεται μεταξύ των διακινητών φαίνεται πως προχώρησε ο ένας από τους εννιά συλληφθέντες για την υπόθεση με το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος φαίνεται πως περιέγραψε όχι μόνο τι συνέβη πάνω στο μοιραίο αλιευτικό μέχρι τη βύθισή του, αλλά και τι προηγήθηκε του απόπλου από την Αίγυπτο.

Ειδικότερα, φέρεται να είπε ότι είναι ένα απλό μέλος της οργάνωσης και δέχτηκε να πληρωθεί προκειμένου να μεταφέρει το πλοιάριο από τις ακτές της Λιβύης στην Ιταλία και πρόσθεσε πως το πλοίο είχε φύγει από την Αίγυπτο άδειο και ταξίδεψε μέχρι το Τομπρούκ όπου πήρε τους εκατοντάδες μετανάστες.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αρνούνται ότι είναι μέλη του κυκλώματος διακίνησης και επιμένουν ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη με την υπόθεση και τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Πρόκειται για εννέα άνδρες από την Αίγυπτο, στους οποίους κατέληξαν τα στελέχη του Λιμενικού έπειτα μετά από μια μακρά διαδικασία έρευνας και από καταθέσει διασωθέντων καταθέσεις διασωθέντων. Όπως αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ, υπήρχε συγκεκριμένη δομή λειτουργίας του κυκλώματος κατά τη διάρκεια του μοιραίου δρομολογίου με προορισμό την Ιταλία.

Ο καπετάνιος που σύμφωνα με πληροφορίες είναι νεκρός, βρισκόταν καθ’όλη την διάρκεια του ταξιδιού στην καμπίνα του σαπιοκάραβου. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο μηχανικός του πλοίου αλλά και ο βοηθός του καπετάνιου, ο άνδρας που έδινε τις εντολές στους 7 μπράβους του κυκλώματος, τους ανθρώπους που με αυτοσχέδια καμουτσίκια φτιαγμένα από τα σχοινιά του πλοίου επέβαλαν με βασανιστήρια την τάξη πάνω στο πλοίο.

Επίσης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι 8 αρνούνται τις κατηγορίες εκτός από έναν που φέρεται να έχει ομολογήσει.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.