Η τραγωδία του Ευριπίδη «Βάκχες» στο χώρο του Δημοτικού Θερινού Θεάτρου της οδού Ρίτσου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η τραγωδία του Ευριπίδη «Βάκχες», ανοίγει στις 9.30 το βράδυ την Τετάρτη 28 Ιουνίου, στο χώρο του Δημοτικού Θερινού Θεάτρου της οδού Ρίτσου (Παμπελοποννησιακό) την ενότητα των θεατρικών παραστάσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

Το έργο ανεβαίνει σε  σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου μεδυο σημαντικούς ηθοποιούς να μοιράζονται τους κύριους ρόλους της τραγωδίας. Στο ρόλο του Διόνυσου ο Δημήτρης Λάλος και στο ρόλο του Πενθέα ο Γιώργος Χριστοδούλου.

Η παράσταση προσεγγίζει ερμηνευτικά το έργο και διερευνά την διονυσιακή μανία ή «βακχεία» με βασικά εργαλεία τον λόγο του Ευριπίδη, τον συνδυασμό της σύγχρονης με την παραδοσιακή μουσική, και μια κινησιολογία βασισμένη στην τελετουργία των Αναστεναρίων, που πιθανότατα αποτελεί επιβίωση θρησκευτικών πρακτικών από τη λατρεία του Διονύσου.

Αντλώντας από την προσωπική τους εμπειρία και συμμετοχή στα δρώμενα των Αναστεναρίων ο μουσικός Γιώργος Μαυρίδης και η σκηνοθέτης Έλενα Μαυρίδου συνδυάζουν στοιχεία του δρώμενου, που έχουν συγγένεια με τη Βακχεία, με σύγχρονη μουσική. Μια δυναμική εκδοχή των Βακχών με τις ρίζες της βαθιά στην παράδοση.

Συνδυάζοντας live τον φυσικό ήχο της λύρας και του νταουλιού με το ηχοτοπίο και το sounddesign της σύγχρονης μουσικής τεχνολογίας, σ’ έναν σκηνικό χώρο όπου τα υλικά της φύσης, όπως το ξύλο, το νερό, το στάχυ,  αναμιγνύονται και συνομιλούν με σύγχρονα, συνθετικά υλικά , οδηγούμαστε σταδιακά στην βακχεία του έργου του Ευριπίδη. Καθώς εκτυλίσσεται η τραγωδία, τα σώματα των ηθοποιών ελευθερώνονται σε έναν οργιαστικό χορό, καταργώντας τα θεατρικά όρια.

Τί μένει στο τέλος για το κοινό και τους ήρωες όταν η μουσική σταματάει και καλούμαστε να συλλογιστούμε το αδιέξοδο της ανθρώπινης ύπαρξης μας; Είναι ζωντανός ο Διόνυσος σήμερα;

Παίζουν: Διόνυσος – Δημήτρης Λάλος, Κάδμος – Θανάσης Δόβρης, Πενθέας- Γιώργος Χριστοδούλου, Δούλος – Στέργιος Κοντακιώτης, Άγγελος α’ – Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Άγγελος β’ – Δήμητρα Κούζα, Αγαύη – Έλενα Μαυρίδου

Χορός: Κική Καραΐσκου, Δήμητρα Κούζα, Σοφία Κουλέρα,Χριστίνα Μαριανού, Μαριάμ Ρουχάτζε

Μουσικοί επί Σκηνής: Γιώργος Μαυρίδης, Βασίλης Κόκλας

Σκηνοθεσία – Έλενα Μαυρίδου, Μετάφραση – Θεόδωρος Στεφανόπουλος, Μουσική  – Γιώργος Μαυρίδης, Σκηνικό – Κοστούμια  Δήμητρα Λιάκουρα, Κίνηση -ΜπέττυΔραμισιώτη, Φωτισμοί – Περικλής Μαθιέλλης, Δραματουργός – Κατερίνα Διακουμοπούλου, Βοηθός σκηνοθέτη – Πέτρος Αλαφούζος, Βοηθός – Ενδυματολόγου Ευγενία Μπούρντα, Video Θωμάς Παλυβός

Προπώληση viva.gr και στα ταμεία των θεάτρων

Ισχύει ΠΡΟΣΦΟΡΑ [περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων από τη viva.gr].

Τιμές εισιτηρίων: 20 €, 17 € [ ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65, ΑμεΑ]

Σημεία προπώλησης:-Ταμείο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ, 2610.273.613, -Δισκοπωλείο JOE RECORDS, (Καραϊσκάκη 134, Πάτρα, τηλ. 2610.620.673), – Βιβλιοπωλείο ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ(Κορίνθου 274, Πάτρα, τηλ. 2610.273.287)

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.