Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κοντά στους μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Δήμαρχος κοντά στους μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου

Μια ασυνήθιστη εμπειρία έζησαν χθες από κοινού οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου Κάτω Αχαΐας με το Δήμαρχο Σπύρο Μυλωνά.

Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Λύκειο και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους μαθητές. Τους ενημέρωσε ότι είναι ένας άνθρωπος που πήγε Δημοτικό σε ένα χωριό του Δήμου, εξατάξιο Γυμνάσιο στην Πάτρα και στο Ριόλο, κατόπιν σπούδασε σε μια Μέση Τεχνική Σχολή εκείνης της εποχής, κάτι σαν τα σημερινά ΕΠΑΛ. Στο πρόσωπο του Δήμαρχου οι μαθητές αναγνώρισαν τη δική τους διαδρομή. Ακολούθησαν οι σπουδές του στο πρώην ΤΕΙ και κατόπιν στους Μηχανολόγους-Αεροναυπηγούς του Πολυτεχνείου. Τα υπόλοιπα, μια πλήρης σταδιοδρομία στη ΔΕΗ και τώρα ως Δήμαρχος είναι γνωστά.

Το μήνυμα που μετέφερε ο Σπύρος Μυλωνάς στους μαθητές ήταν σαφές. «Τα όνειρά σας να είναι στον ουρανό» τους είπε. «Να βάζετε στόχους και να αγωνίζεσθε με όλες τις δυνάμεις για να τους πετύχετε» ήταν η προτροπή του.

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που ο Σπύρος Μυλωνάς διάβασε στους μαθητές ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Έχω ένα όνειρο» του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ χρησιμοποιώντας τους στίχους, «Αν δεν μπορείς να είσαι ο ήλιος γίνε αστέρι/ Δεν εξαρτάται από το μέγεθός σου αν θα νικήσεις ή θα χάσεις/ Να είσαι ο καλύτερος στο είδος σου».

Το ραντεβού του Δημάρχου με τους μαθητές του επαγγελματικού Λυκείου ανανεώθηκε για την προσεχή Παρασκευή όταν το ΕΠΑΛ, από κοινού με το Δήμο, θα υποδεχθούν ομάδα μαθητών από την Ιταλία που θα φιλοξενηθούν από τους μαθητές του ΕΠΑΛ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.