“Διάπλους στις 38° N” στο θέατρο ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΕΧΝΗΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τι κοινό έχουν η Εκάβη, η Μαρίκα Νίνου κι οι σημερινοί πρόσφυγες απ’ τη Συρία; Όλοι τους διέσχισαν το Αιγαίο πάνω στο 38o βόρειο παράλληλο. Όλοι διωγμένοι απ’ την πατρίδα τους, έχοντας χάσει τα πάντα.

Όλοι ταξιδευτές από Ανατολή σε Δύση, προς το άγνωστο. Αυτή τη διαδρομή ακολουθούμε, μέσα σε ένα άχρονο σκηνικό τοπίο, όπου ο λόγος του Ευριπίδη συνδιαλέγεται με τις αναμνήσεις μικρασιατών  προσφύγων και μας οδηγεί στο σύγχρονο προσφυγικό ζήτημα. Σαν από ένα παράξενο παιχνίδι της μοίρας, ο διάπλους αυτός επαναλαμβάνεται κι η κάθαρση ίσως να έρθει απ’ τα νερά του Αιγαίου…

Το «Θέατρο Χωρίς Αυλαία» συμπράττει σε μια ιδιαίτερη παράσταση με τη θεατρική ομάδα του συλλόγου «Τεχνουργείο – Πολυχώρος Τέχνης» & προσπαθεί να αναδείξει την αναγκαιότητα του αγώνα του ανθρώπου ενάντια στην αδικία. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο μεγαλείο ψυχής που επέδειξαν κυρίως οι γυναίκες – αρχηγοί οικογένειας, αλλά και συνδυάζοντας πολλαπλές σκηνικές γλώσσες (θέατρο, χορός, μουσική). Με τα εργαλεία του σωματικού θεάτρου προέκυψε μία νέα δραματουργία αποσπασματικής αφήγησης, όπου η μία διήγηση διακόπτεται από την άλλη, αλλά ταυτόχρονα, όλα αυτά τα αποσπάσματα, αποτελούν ενιαίο σύνολο.

Το κείμενο του έργου βασίστηκε σε αποσπάσματα απ’ τα έργα: Τρωάδες & Εκάβη του Ευρυπίδη, Μικρασία χαίρε του Ηλία Βανέζη, Ματωμένα Χώματα της Διδώς Σωτηρίου, Άνθρωπος Μαρίκα του Σάκη Σερέφα και σε ποιήματα των:  Μπέρτολτ Μπρεχτ, Νίκου-Αλέξη Ασλάνογλου, Παντελή Μπουκάλα, Warsan Shire, καθώς και σε καταγεγραμμένες μαρτυρίες προσφύγων.

Στο θέατρο «ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΕΧΝΗΣ»
Σάββατο 13 Μαΐου στις 21:00
Κυριακή 14 Μαΐου στις 20:00

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ : Δημήτρης Σιούντας
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κωνσταντίνα Αντωνιάδου
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θέατρο Χωρίς Αυλαία
ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟΝ: Νατάσα Αποστολοπούλου, Κων/να Ζησιμοπούλου, Ευγενία Θεοτοκάτου, Βάσω Μπεζαϊτη, Μελία Σγουρίδου, Σπυριδούλα Σιαμά, Θάλεια Τσούλια, Νάσια Τσούμαρη, Κωνσταντίνα Αντωνιάδου

Εισιτήρια: 10€ κανονικό & 8€ μειωμένο | Κρατήσεις: 6937341717 &2611811281
Προπώληση: viva.gr https://www.viva.gr/tickets/theater/diaplous/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.