Η απάντηση της Ζαχάροβα στον Μητσοτάκη: «Μην προδίδεις την Ελληνική Αντίσταση» – Επιστράτευσε μέχρι και τον Μίκη Θεοδωράκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μια αναφορά στον Μίκη Θεοδωράκη περιέχει η απάντηση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη οι οποίες έγιναν μετά την επίσκεψή του στην Οδησσό και την επίθεση εκεί.

«Μην προδίδεις τη μνήμη της ελληνικής αντίστασης!», γράφει μεταξύ άλλων η Μαρία Ζαχάροβα σε ανάρτησή της στο Telegram.

Η Ζαχάροβα ξεκινά με μια αναφορά στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού που είπε, μεταξύ άλλων, ότι «σε αυτή τη σκοτεινή ώρα για την Ευρώπη, δείξαμε την αποφασιστικότητά μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία με ένα ενιαίο μέτωπο, κάτι που οι εχθροί μας μπορεί να μην περίμεναν. Δεν θα μας τρομάξετε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί».

Η εκπρόσωπος επισημαίνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «αποκάλεσε τη Ρωσία εχθρό της Ευρώπης» και προσθέτει:

«Πρώτον, δεν έχουμε εκφοβίσει την Ελλάδα ή κανέναν άλλον και δεν τους εκφοβίζουμε. Δεν θα βρείτε ούτε ένα παράδειγμα.

» Δεύτερον, η Ευρώπη ήταν διαφορετική. Το Τρίτο Ράιχ ήταν επίσης Ευρώπη. Για μια τέτοια ναζιστική Ευρώπη, θα είμαστε πάντα εχθροί.

» Τρίτον, στο σοβιετικό/ρωσικό σχολείο μου, στο συνηθισμένο μάθημα μουσικής για κάθε μαθητή μας, μελέτησα τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Ήξερα και τη μουσική του και τη μοίρα του. Και αυτός ήταν εχθρός της Ευρώπης, της ναζιστικής Ευρώπης».

Η εκπρόσωπος καταλήγει απευθυνόμενη προσωπικά στον πρωθυπουργό: «Μην προδίδεις Κυριάκο τη μνήμη της Ελληνικής Αντίστασης!».

protothema.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.