Πολύεδρο: H Λέσχη Ανάγνωσης συζητά το βιβλίο “Στα ίχνη της”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Λέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνίας που λειτουργεί στο Πολύεδρο, την Τρίτη 5 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, συζητά το βιβλίο Στα ίχνη της, του Christophe Boltanski που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις. 

Πρόκειται για τη συνταρακτική ιστορία μιας γυναίκας που χάθηκε, σε αναζήτηση από έναν γιο που ψάχνει τη μητέρα του. Το Στα ίχνη της είναι ένα συναρπαστικό βιβλίο αντικατοπτρισμών που θέτει διαρκώς ερωτήσεις, προσθέτει συνεχώς νέα στοιχεία του παζλ, αλλά αρνείται να δώσει οριστικές απαντήσεις. Ο Κριστόφ Μπολτανσκί προσφέρει στη μητέρα του τον πιο ωραίο προορισμό: να γίνει ηρωίδα ενός μυθιστορήματος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Στη συνέχεια, τα μέλη της  Λέσχης, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) παρουσιάζουν σημαντικές γυναικείες μορφές  των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών καθώς επίσης  και μια σύντομη εισήγηση για το γυναικείο κίνημα.

Θα γίνει αναφορά μεταξύ άλλων στις: Υπατία, Αρτεμίζια Τζεντιλέσκι, Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, Καλλιρρόη Παρρέν, Μαρί Κιουρί, Σιμόν Βέιλ,  Αμαλία Φλέμινγκ,  Σιμόν ντε Μποβουάρ, Έμιλι Ντίκινσον.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.