Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2: Με γκολ στο 90+5′ του Μλαντένοβιτς πρόκριση στα ημιτελικά για το τριφύλλι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson, μετά το 2-0 στο Περιστέρι και ανέτρεψε το εις βάρος του 1-2 της Λεωφόρου. Στην επόμενη φάση θα βρει απέναντι του πιθανότατα τον ΠΑΟΚ ο οποίος στο πρώτο ματς είχε κερδίσει 4-0 τον Πανσερραϊκό.

Σκόρερ του “χρυσού γκολ” του τριφυλλιού ήταν ο Μλαντένοβιτς με τον Σέρβο να σκοράρει στο πέμπτο από τα έξι λέπτα των καθυστερήσεων που είχε σηκώσει ο τέταρτος. Ο διεθνής μπακ ένα λεπτό πριν το φινάλε έκανε μια υπέροχη κίνηση, άλλαξε τη μπάλα με τον Μπερνάρ που του πέρασε μια υπέροχη μπαλιά και ο Μλαντένοβιτς έπιασε μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά που πήρε περίεργα φάλτσα και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό γάμα του Τσιντώτα.

Οι πράσινοι είχαν ανοίξει το σκορ στο πρώτο μέρος, με σουτ του Πέρεθ μέσα από την περιοχή, με τον Ισπανό να πετυχαίνει το το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων του γηπέδου για το τριφύλλι μαζί με τους Μπερνάρ, Τσέριν και Μλαντένοβιτς.

Με αρκετές αλλαγές και οι δύο ομάδες
Τόσο ο Ίλιτς όσο και ο Τερίμ προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές στις δύο ενδεκάδες με στόχο να φτάσουν στην πρόκριση. Μάλιστα ο Τούρκος τεχνικός μεταξύ άλλων χρησιμοποίησε ως βασικό τον Παλάσιος στο πρώτο παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του ενώ έδωσε φανέλα βασικού μετά από καιρό και στους Πέρεθ, Τσέριν.

Το τριφύλλι μπήκε από τα πρώτα λεπτά στο ματς για να πάρει την πρόκριση. Έκλεισε τον Ατρόμητο πίσω από τη μεσαία γραμμή αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία των γηπεδούχων.

Μάλιστα στο πρώτο μέρος η απόδοση των πράσινων δεν ήταν τόσο καλή όσο στο δεύτερο όπως το τριφύλλι έβγαλε φάσεις, ήταν συνέχεια στην περιοχή της ομάδας του Περιστερίου και εν τέλει βρήκε το γκολ πρόκρισης στο 90+5′.

Απείλησε από στατικές φάσεις στο πρώτο 45λεπτο
Στο πρώτο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός με τον Ατρόμητο να παίζει όλος σχεδόν πίσω από τη σέντρα δεν κατάφερε να φτιάξει καθαρές φάσεις παρά μόνο να απειλήσει από στατικές φάσεις, είτε αυτές ήταν εκτελέσεις φάουλ, είτε κόρνερ.

Η πρώτη καλή στιγμή για το τριφύλλι χάθηκε στο 5′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα και κεφαλιά του Πέρεθ ο οποίος έστειλε τη μπάλα λίγο έξω.

Ο Ατρόμητος απείλησε για πρώτη φορά στο 16′ με σουτ του Κιβρακίδη το οποίο έφυγε αρκετά έξω ενώ την ίδια κατάληξη είχε και ένα σουτ του Μπακασέτα στο 20′ της αναμέτρησης. Ο διεθνής μέσος κατέβασε τη μπάλα εκτός περιοχής, έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Τσιντώτα.

Στο 32′ και πάλι ο “Μπάκα” βρέθηκε σε θέση βολής μετά από σέντρα από τα δεξιά του Κώτσιρα αλλά αυτός έστειλε τη μπάλα αρκετά πάνω από την εστία του Ατρόμητου.

Ο Πέρεθ έβαλε τη… σπίθα
Στο 36′ μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά η άμυνα του Ατρόμητου δεν μπόρεσε να απομακρύνει. Ο Κώτσιρας στο δεύτερο δοκάρι έφερε τη μπάλα προς το πέναλτι, ο Ακαϊντίν με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Πέρεθ και ο Ισπανός μέσος έκανε το σουτ με τον Τσιντώτα να μην μπορεί να αντιδράσει και να βλέπει τη μπάλα στο βάθος της εστίας του.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μπακασέτας βρέθηκε μέσα στην περιοχή, πήρε την παράλληλη μπαλια, έκανε το πλασέ και έστειλε τη μπάλα λίγο έξω. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους με τους πράσινους να είχαν μια ακόμη τελική με κεφαλιά του Ακαϊντίν μετά από κόρνερ που όμως έφυγε ψηλά άουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Οι πράσινοι πάλι πήραν τη μπάλα στα πόδια τους, προσπάθησαν να βρουν και ένα δεύτερο γκολ και αυτή τη φορά έφτιαχναν ευκαιρίες και σε ροή αγώνα.

Συνεχόμενες ευκαιρίες
Η πρώτη εξ αυτών χάθηκε στο 57′ όταν ο Μλαντένοβιτς μπήκε από τα αριστερά, γύρισε στον Μπακασέτα που ήταν ανενόχλητος στο πέναλτι και αυτός έκανε το σουτ το οποίο έφυγε ψηλά άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα οι πράσινοι έκλεψαν τη μπάλα. Ο Γερεμέγεφ με τακουνάκι βρήκε τον Τσέριν εντός περιοχής με τον Σλοβένο να είναι μόνος του, έκανε το πλασέ και ο Τσιντώτας μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 64′ το τριφύλλι σκόραρε ξανά με τον Γερεμέγεφ που έκανε ένα ωραίο σουτ στο αριστερό γάμα του Ατρομήτου αλλά το γκολ ακυρώθηκε, μετά τη χρήση του VAR, καθώς ο Σουηδός φορ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 76′ οι πράσινοι είχαν μια ακόμη καλή στιγμή όταν σε εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά ο Μπακασέτας βγήκε από τα σκριν ανενόχλητος, έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά και πάλι η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Μλαντένοβιτς άναψε τη φωτιά… πρόκρισης
Και ήρθε η φάση στο 90+5′ με τον Μλαντένοβιτς να βάζε φωτιά πρόκρισης στον Παναθηναϊκό με ένα υπέροχο σε εκτέλεση τέρμα. Μια φάση που ξεκίνησε από τον ίδιο ο οποίος έκανε την προσποίηση στον αντίπαλο του, έδωσε στον Μπερνάρ και συνέχισε την κίνηση προς την περιοχή για να δώσει μια λύση ακόμα στους πράσινους.

Ο Βραζιλιάνος τον είδε που έκανε την κίνηση, σήκωσε τη μπάλα, με τον Σέρβο μπακ να πιάνει μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στην εστία του Τσιντώτα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσιντώτας, Κιβρακίδης (86′ Πομόνης), Ασεβέδο, Τσακμάκης, Ντε Μποκ, Αθανασίου, Έντερ (86′ Έρλινγκμαρκ), Κούντε (90′ Φριντγιόνσον), Βρακάς (67′ Ρομπάιγ), Αντζιέλσκι, Βαλένσια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ούγκο, Ακαϊντίν, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Μπερνάρ, Τσέριν, Μπακασέτας (90+8′ Βιλένα), Παλάσιος (90+6′ Γεντβάι), Γερεμέγεφ (90′ Τζούριτσιτς).

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.