Θ.Πλεύρης: Δεν μπορώ να ψηφίσω το νομοσχέδιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών Θάνος Πλεύρης είναι ο πρώτος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος δήλωσε από του βήματος της Βουλής ότι δεν μπορεί να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο δείχνοντας την αποχή.

«Είναι αξιακή και όχι ομοφοβική η διαφωνία μου. Δεν θεωρώ ότι είναι αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο, όμως επιχειρεί να αλλάξει το πρότυπο της οικογένειας και του γάμου κάτι με το οποίο διαφωνώ. Δεν θέλω να αναγνωρίσω οικογένεια με δύο πατέρες και καμία μητέρα ή με δυο μητέρες και κανέναν πατέρα» είπε αρχικά ο κ. Πλεύρης.

Ο βουλευτής της Ν.Δ χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως σημαντική και για τη Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζοντας μεγάλο πλεονέκτημα της παράταξης ότι οι βουλευτές μπορούν να εκφράζονται και να ψηφίζουν ελεύθερα λέγοντας ότι περιμένει να ακούσει και τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ οι οποίοι διαφωνούν. «Δεν μπορώ να ψηφίσω τις συγκεκριμένες διατάξεις αλλά θα επιλέξω στάση που δεν θα δώσει δικαίωμα να εκμεταλλευτεί τη διαφωνία μου για μικροπολιτικούς λόγους», είπε ο κ. Πλεύρης δείχνοντας την αποχή.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.