Πετρέλαιο: Υποχωρεί για δεύτερη ημέρα – Στα 81 δολάρια το βαρέλι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι τιμές πετρελαίου υποχωρούν για δεύτερη ημέρα μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από τον Νοέμβριο, διατηρώντας τους δείκτες αναφοράς στο στενό φετινό εύρος τιμών.

Το μπρεντ υποχωρεί 0,43% στα 81,25 δολάρια το βαρέλι μετά από πτώση 1,4% την Τετάρτη, ενώ το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται με πτώση 0,50% στα 76,26 δολάρια.

Αυξημένα αποθέματα
Τα αποθέματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 12 εκατομμύρια βαρέλια περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, με τα αποθέματα στο στενά παρακολουθούμενο κόμβο αποθήκευσης πετρελαίου στο Cushing της Οκλαχόμα να αυξάνονται επίσης. Παρόλα αυτά, τα αποθέματα ντίζελ και βενζίνης μειώθηκαν εν μέσω βλαβών στα διυλιστήρια, αναφέρει το Bloomberg.

«Οι αγορές σοκαρίστηκαν από το μέγεθος της αύξησης των αποθεμάτων αργού», δήλωσε ο Han Zhong Liang, στρατηγικός αναλυτής επενδύσεων στην Standard Chartered Plc. «Αναμένουμε ότι η αγορά πετρελαίου θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ισορροπημένη το 2024, με τις τιμές να είναι πιθανό να διατηρηθούν γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα προς το παρόν», πρόσθεσε.

Το αργό έχει αποτύχει να ξεφύγει από το εύρος των 10 δολαρίων το βαρέλι φέτος, με τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή και τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ+ να περιορίσει την παραγωγή να αντισταθμίζονται από τις ισχυρές προμήθειες των γεωτρήσεων εκτός του καρτέλ και τις ανησυχίες ότι η αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης θα επιβραδυνθεί κατά τη διάρκεια του 2024. Οι προσδοκίες ότι τα επιτόκια των ΗΠΑ θα μπορούσαν να παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς ο πληθωρισμός επιμένει, αποτέλεσαν επίσης αντίβαρο.

Αργότερα την Πέμπτη, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας – στον οποίο η Ινδία βρίσκεται σε συζητήσεις για να ενταχθεί – θα δημοσιεύσει τις μηνιαίες προοπτικές του.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.