Εκατόμβη νεκρών στο Ιράν – Εκρήξεις κοντά στον τάφο του Σουλεϊμανί (βίντεο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τουλάχιστον 103 είναι οι νεκροί μέχρι στιγμής από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα στο κοιμητήριο της πόλης Κερμάν στο Ιράν.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν μετάδωσε πριν από λίγο πως τουλάχιστον 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε «τρομοκρατικές επιθέσεις» στο κοιμητήριο, όπου σημειώθηκαν δύο εκρήξεις κοντά στον τάφο του Κασέμ Σουλεϊμανί στην 4η επέτειο της δολοφονίας του κορυφαίου Ιρανού στρατιωτικού διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης. Οι τραυματίες ανέρχονται σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό στους 170.

Ο Κασέμ Σουλεϊμανί σκοτώθηκε τον Ιανουάριο του 2020, σε ηλικία 62 ετών, κατά τη διάρκεια επίθεσης με αμερικανικό drone στο Ιράκ. Ήταν πρόσωπο-κλειδί του ιρανικού καθεστώτος και από τα πιο δημοφιλή δημόσια πρόσωπα στη χώρα.

Οι ιρανικές αρχές κάνουν λόγο για επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο drone των ΗΠΑ. Το ημιεπίσημο δίκτυο Nournews ανέφερε ότι «εξερράγησαν πολλά γκαζάκια στον δρόμο που οδηγεί στο νεκροταφείο και οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν την κατάσταση».

Η κρατική τηλεόραση έδειξε διασώστες της Ερυθράς Ημισελήνου να φροντίζουν τραυματίες εκεί, όπου εκατοντάδες Ιρανοί είχαν συγκεντρωθεί για την επέτειο του θανάτου του Σουλεϊμανί. Το πρακτορείο ειδήσεων SNN, από την πλευρά του, ​​ανέφερε ότι ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος ενώ ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο των εκρήξεων.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.