Ερύμανθος: Το σχήμα των αντιδημάρχων και τα νέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Ερυμάνθου οι δημαιρεσίες για την εκλογή του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Δημοτικής Επιτροπής.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ομόφωνα μετά από πρόταση του Δημάρχου, ο δημοτικός σύμβουλος, Νικόλαος Μαρτζάκλης, αντιπρόεδρος από την παράταξη της αντιπολίτευσης, η Γεωργία Μπαρδούτσου και γραμματέας επίσης, από την παράταξη της πλειοψηφίας -όπως προβλέπει ο νέος Νόμος- η Ελένη Χριστοδουλοπούλου.

Ο Δήμαρχος χαιρετίζοντας την πρώτη συνεδρίαση και με αφορμή το νέο έτος, ευχήθηκε σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά, η οποία όπως είπε, θα σηματοδοτήσει για τους δημότες, βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής με νέα έργα και παρεμβάσεις, εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών, κ.α.  Ακόμη, υπενθύμισε πως οι δημότες του Ερύμανθου στις 8 Οκτωβρίου 2023 έδωσαν ισχυρή εντολή στην παράταξη «Συνεργασία για τον Ερύμανθο» να συνεχίσει το έργο της και να υλοποιήσει με αποφασιστικότητα το πρόγραμμά της.

Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νικόλαος Μαρτζάκλης αναλαμβάνοντας μετά την εκλογή του και επίσημα τα καθήκοντά του, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την τιμητική πρόταση, αλλά και όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την εμπιστοσύνη τους, ευχήθηκε γόνιμη και παραγωγική θητεία και διαβεβαίωσε πως θα εργαστεί με ενωτική διάθεση διασφαλίζοντας την τήρηση του κανονισμού, ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποτελέσει πρότυπο ομαλής λειτουργίας, πολιτικού πολιτισμού και συνεννόησης.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Παράλληλα και σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 9 του ν. 5056/2023 (Α’ 163) πραγματοποιήθηκε η εκλογή των μελών της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ερυμάνθου, η οποία αντικαθιστά την Οικονομική Επιτροπή.

Στην 5μελή Δημοτική Επιτροπή, η πρώτη θητεία της οποίας λήγει την 30η Ιουνίου 2026, εξελέγησαν από την παράταξη της πλειοψηφίας οι, Αθανάσιος Ανδρικόπουλος, Ευανθία Μπερδένη και από την παράταξη της αντιπολίτευσης οι, Διαμαντής Κανελλόπουλος και Δημήτρης Δριβίλας, με αναπληρωματικούς τους, Ηλία Βέρρα, Ελένη Χριστοδουλοπούλου και Ζώη Μαρτζάκλη (από την πλειοψηφία) και Παναγιώτη Λαλιώτη και Παναγιώτη Ζαχαρόπουλο (από την μειοψηφία).

Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής είναι ο Δήμαρχος, Θόδωρος Μπαρής.

ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

Στο περιθώριο της πρώτης, ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος, Θόδωρος Μπαρής, ανακοίνωσε και τους νέους αντιδημάρχους και εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι αναλαμβάνουν καθήκοντα μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2025.

Συγκεκριμένα αντιδήμαρχοι ορίζονται:

-Αθανάσιος Ανδρικόπουλος, Αντιδήμαρχος Διοικητικών – Οικονομικών,

Προσωπικού και Τουριστικής Προβολής και υπεύθυνος για τη Δ.Ε. Καλεντζίου

-Ευανθία Μπερδένη, Αντιδήμαρχος Έργων Οδοποιίας, Κυκλοφοριακών και συγκοινωνιακών θεμάτων και υλοποίησης Προγραμμάτων και υπεύθυνη για τη Δ.Ε. Φαρρών

-Αθανάσιος Παπαναγιώτου, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Δημοτικού

Φωτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής και υπεύθυνος για τη Δ.Ε. Λεοντίου

-Ζώης Μαρτζάκλης, Αντιδήμαρχος Ύδρευσης και Πολιτικής Προστασίας και υπεύθυνος για τη Δ.Ε. Τριταίας

-Ηλίας Βέρρας (άμισθος), Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόληψης και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και διαχείρισης-προστασίας των αδέσποτων ζώων.

Επίσης, με απόφαση Δημάρχου ορίζονται ως εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι οι,

-Ελένη Χριστοδουλοπούλου που αναλαμβάνει την ευθύνη και το συντονισμό των δράσεων για την προώθηση και ανάπτυξη του Εθελοντισμού, της συμμετοχικότητας, της κοινωνικής συνείδησης και

ευθύνης, των δικτύων αλληλεγγύης με την ενθάρρυνση και υποστήριξη των εθελοντικών οργανώσεων, συλλόγων, κλπ

-Δημήτρης Παρασκευόπουλος με αρμοδιότητα την Αγροτική Ανάπτυξη.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.