Άραξος: Στο 36,3% η αύξηση των διεθνών αφίξεων για το 2023

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μέσα στη λίστα των αεροδρομίων που είχαν μια σημαντική άνοδο στις αφίξεις και στην επιβατική κίνηση βρίσκεται το αεροδρόμιο του Αράξου, με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε o ΙΝΣΕΤΕ για το 2023.

Συγκεκριμένα, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στο αεροδρόμιο του Αράξου ανήλθαν στις 67.000, σημειώνοντας μια άνοδο της τάξεως του 36,3%. Η αύξηση αυτή είναι σημαντική αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι σε άλλες περιοχές που είναι σε άλλο επίπεδο τουριστικά από την Αχαΐα και την Ηλεία, παρατηρήθηκαν μειώσεις.

Για παράδειγμα στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας που τροφοδοτεί την τουριστική κίνηση όλης της περιφέρειας της Πελοποννήσου, σημειώθηκε μια μείωση της τάξεως του 15,2%. Ωστόσο, ακόμα και με τη μείωση αυτή οι διεθνείς αφίξεις για το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Μεσσηνίας, έφτασαν στις 136.000, σχεδόν διπλάσιες από αυτές του Αράξου.

Όμως το αεροδρόμιο του Αράξου μετά από την κρίση της πανδημίας, βαδίζει για τα καλά στην επιστροφή του στην προ- κορωνοϊού εποχή και βρίσκεται σε μια σταθερά ανοδική πορεία.

Το ζητούμενο είναι το πότε θα γίνει η εκτόξευση της επιβατικής κίνησης του αεροδρομίου που θα σημαίνει και την ανάλογη τουριστική άνοδο, τόσο της Αχαΐας, όσο και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδος.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.