Premier League: Συνεχίζει την καταδίωξη της Λίβερπουλ η Σίτι, ο Λουίζ έσωσε στο 89′ την Άστον Βίλα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Λίγα 24ωρα μετά από την κατάκτηση του πέμπτου τίτλου της μέσα στο 2023, του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων (4-0 την Φλουμινένεσε στον τελικό) η Μάντσεστερ Σίτι φρόντισε να αποχαιρετήσει με όμορφο τρόπο το φίλαθλο κοινό της στο τελευταίο της φετινό ματς, επικρατώντας με 2-0 της Σέφιλντ για την 20η αγωνιστική της Premier League.

Ο Ρόδρι στο πρώτο μέρος και ο Άλβαρες στο δεύτερο υπέγραψαν την δεύτερη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα και τρίτη στην τελευταία τετράδα αγώνων για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, σε ένα παιχνίδι που βρέθηκε στον πάγκο των πολιτών ο Κέβιν Ντε Μπρόινε για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες και τον σοβαρό τραυματισμό του.

Στα της αναμέτρησης, οι πρωταθλητές Αγγλίας, Ευρώπης και κόσμου πέρασαν ένα άνετο απόγευμα απέναντι στη ουραγό και ασθενέστερη μέχρι στιγμής ομάδα της Premier League, αφού δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά ούτε μία φορά (μόλις 4 τελικές η ομάδα του Κρις Γουάιλντερ και 2 εντός στόχου), έχοντας από την πλευρά τους 18 τελικές και 82% κατοχή μπάλας.

Το (όποιο) άγχος στην εξέδρα περιορίστηκε αισθητά από το 14ο λεπτό όταν ο Ρόδρι βρήκε δίχτυα με δυνατό διαγώνιο συρτό σουτ που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Φοντέριγχαμ, για να έρθει η φάση του 61ου λεπτού που το τρίποντο μπήκε οριστικά στο σακούλι των γηπεδούχων.

Τότε που ο Μπομπ έβγαλε μαγική πάσα στον Φόντεν και ο Άγγλος διεθνής μεσοεπιθετικός γύρισε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Χουλιάν Άλβαρες να πετάγεται στο δεύτερο δοκάρι και να την προωθεί στα δίχτυα για το τελικό 2-0.

Σημειώνεται πως οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ είπαν αντίο στο 2023 όντας η ομάδα της Premier League με τις περισσότερες νίκες (29), τους περισσότερους βαθμούς (93), τα περισσότερα γκολ υπέρ (95) και τα λιγότερα κατά (38), ενώ αποχαιρέτησαν τη χρονιά δίχως ήττα στο “Έτιχαντ” σε όλες τις διοργανώσεις.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ (68′ Λιούις), Ακάντζι, Άκε, Γκβάρντιολ, Κόβατσιτς (68′ Ρούμπεν Ντίας), Ρόδρι, Σϊλβα, Φόντεν, Γκρίλις (52′ Μπομπ), Άλβαρες
ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Φοντέριγχαμ, Μπάλντοκ, Ρόμπινσον, Τράστι, Μπογκλ, Σόουζα, Νόργουντ, Τόμας (90′ Νόρινγκτον-Ντέιβις), Μπεν Σλιμάν (67′ Άρτσερ), Οσούλα (67′ Μπριούστερ), Μπρουκς (80′ Όσμπορν)

Λύτρωση για την Βίλα, τριάρες για Γουλβς και Πάλας

Στο “Βίλα Παρκ”, η Άστον Βίλα έψαχνε πάση θυσία τη νίκη για να αφήσει πίσω την εντός έδρας γκέλα με την Σέφιλντ (1-1) και την ήττα με ανατροπή στο “Ολντ Τράφορντ” από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-3), όμως η Μπέρνλι ήταν σκληρό καρύδι. Απόδειξη το γεγονός πως οι κλάρετς απάντησαν τόσο στο γκολ του Μπέιλι στο 28ο λεπτό (με τον Αμντουνί στο 31′) όσο και σε αυτό του Ντιαμπί στο 42′, με το 2-2 να γίνεται στο 71′ από τον Φόστερ και ενώ από το 56′ έπαιζαν με 10 παίκτες (δεύτερη κίτρινη ο Μπέργκε).

Ωστόσο, η τρίτη διαδοχική γκέλα για τους βίλανς απετράπη στο 89ο λεπτό όπου ο Ντάγκλας Λουίζ έγραψε το 3-2 με εύστοχο πέναλτι, με το φινάλε να βρίσκει την Βίλα του Έμερι την ομάδα της Premier League με τις περισσότερες εντός έδρας νίκες (17) και τους περισσότερους εντός έδρας κερδισμένους βαθμούς (53) μέσα στο ημερολογιακό έτος 2023.

Όσον αφορά στα άλλα δύο απογευματινά ματς του Σαββάτου, “μίλησαν” οι έδρες, με την Κρίσταλ Πάλας να επικρατεί με 3-1 της Μπρέντφορντ στο μίνι λονδρέζικο ντέρμπι και να πανηγυρίζει το πρώτο της τρίποντο μετά από εννέα ματς και την Γουλβς να διαλύει με 3-0 την Έβερτον και να την αφήνει οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.