Μονακό – Μπαρτσελόνα 91-71: Τρίποντο ρεβεγιόν με σούπερ Τζέιμς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με τους Μάικ Τζέιμς και Άλφα Ντιαλό να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση, η Μονακό διέλυσε την Μπαρτσελόνα στο Μόντε Κάρλο με 91-71 σκοράροντας ακατάπαυστα έξω από τα 6.75 μέτρα έχοντας 15/29 τρίποντα.

Όπως φαίνεται οι Μονεγάσκοι κατάφεραν να συνέλθουν γρήγορα από το τρίποντο του Μάριους Γκριγκόνις με το οποίο είχε υποχρεώσει τη Μονακό με… buzzer beater ήττα.

Μετά την απόδραση από το Μόναχο, η παρέα του Μάικ Τζέιμς «σμπαράλιασε» την Μπαρτσελόνα στο «Gaston Medecine» ευστοχώντας στο ένα τρίποντο μετά το άλλο.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν «όλα τα λεφτά» με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ εξαιρετικό ματς έκανε και ο Άλφα Ντιαλό με 19 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 τελικές πάσες.

Το ματς: Μονακό – Μπαρτσελόνα

Φουριόζα ξεκίνησε το παιχνίδι η Μονακό και χάρη στην άμυνά της μπόρεσε να βρει εύκολα καλάθια και να περιορίσει στο ελάχιστο τη δράση των Καταλανών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις στο πεντάλεπτο το σκορ ήταν στο +11 για λογαριασμό των γηπεδούχων (14-3!) καθώς η Μπαρτσελόνα αντιμετώπιζε το ένα επιθετικό πρόβλημα μετά το άλλο. Βέσελι και Πάρκερ μπορεί να έφεραν πιο κοντά την ομάδα τους (14-8 στο 6′) ωστόσο δεν υπήρχε συνέχεια. Η Μονακό ήταν καλά διαβασμένη και με τον Μάικ Τζέιμς να ηγείται έφερε εκ νέου τον δείκτη του σκορ σε διψήφια διαφορά (27-15) με τη λήξη του δεκαλέπτου.

Τα τρίποντα των Κέμπα Γουόκερ και Έλι Οκόμπο «έκοψαν» ακόμα περισσότερο τα πόδια των Καταλανών οι οποίοι είδαν τη Μονακό να εκτοξεύει τον δείκτη της διαφοράς στους 16 πόντους (38-22). Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι (42-26 στο 17′) αλλά με ένα 10-5 του Νίκολας Λαπροβίτολα έως το τέλος του ημιχρόνου η Μπαρτσελόνα μείωσε σε 47-36.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα και στην 3η περίοδο. Η Μονακό συνέχισε να είχε το πάνω χέρι στο παιχνίδι διατηρώντας σταθερά διψήφια διαφορά στο σκορ. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν σε 54-46 στα μέσα του δεκαλέπτου χωρίς ωστόσο να πλησιάσουν και περισσότερο. Μάικ Τζέιμς και Άλφα Ντιαλό είχαν αναλάβει δράση και με… συνοπτικές διαδικασίες έφεραν την ομάδα τους στο +15 (67-52) με τη λήξη της περιόδου. Μεγάλο όπλο τα τρίποντα έως εκείνο το σημείο (11/23) και δη την ώρα που η Μπαρτσελόνα σούταρε με το «φτωχό» 30% έξω από τα 6.75 μέτρα (6/20).

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στο ματς. Δεν αντέδρασαν ποτέ, κάτι που φρόντισε να εκμεταλλευτεί η Μονακό και να προηγηθεί και με +30 πόντους (89-59 στο 36′) ρίχνοντας τους τίτλους τέλους στο ματς του «Gaston Medecine».

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην ανωτερότητα που έδειξε η Μονακό σε όλους τους τομείς. Είχε τα μισά λάθη, σχεδόν διπλάσιες ασίστ, ενώ είχε πολύ καλύτερα ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς. Η Μπαρτσελόνα ήταν άστοχη ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο δείκτης του σκορ έπιασε και το +30.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Μάικ Τζέιμς είχε ένα γεμάτο ματς με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη σε 27:52 λεπτά συμμετοχής.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Άλφα Ντιαλό ήταν «λίρα εκατό» με 19 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4/6 τρίποντα!

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Με εξαίρεση τους Πάρκερ και Πάρα, όλη η Μπαρτσελόνα βρέθηκε σε κάκιστο βράδυ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΉ ΤΟΥ: Ο Τζαμπάρι Πάρκερ προσπάθησε με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα τρίποντα της Μονακό με 15/30 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα, τα μόλις 7 λάθη αλλά και η αστοχία της Μπαρτσελόνα με λιγότερο από 30% στα τρίποντα έχοντας επίσης και 15 λάθη.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Μονακό θα περιμένει την έλευση του νέου έτους για να αναμετρηθεί με την Μακάμπι στο εκτός έδρας ματς του Βελιγραδίου (2/1, 21:05), ενώ η Μπαρτσελόνα έχει μπροστά της το μεγάλο classico κόντρα στη Ρεάλ (3/1, 22:00) για την πρεμιέρα του β’ γύρου στην Euroleaague.

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 47-36, 67-52, 91-71.

https://www.gazzetta.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.