Το «τελευταίο αντίο» στον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε κλίμα οδύνης τελείται αυτή την ώρα η εξόδιος ακολουθία του επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου έχασε τη ζωή του όταν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε κατέπεσε βορειοδυτικά της 120 ΠΕΑ.

Ανάμεσα στην οικογένεια, τους συγγενείς, τους φίλους, και συναδέλφους του αδικοχαμένου πιλότου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγάλη Μαντίνεια είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και πλήθος κόσμου.

 

 

 

Την απονομή του βαθμού του αντιπτεράρχου στον επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα (ΑΜ: 63824), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο, προβλέπει προεδρικό διάταγμα που θα εκδοθεί, μετά από πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.

Τη σχετική απόφαση έλαβε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, κατόπιν εισήγησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Τελετή απόδοσης τιμών στον 40χρονο Επισμηναγό έγινε  νωρίτερα στο Πεντάγωνο κατά την έπαρση της σημαίας (ώρα 7:30 π.μ.), παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

 

 

 

 

 

 

Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε τελετή επιμνημόσυνης δέησης στον ιερό ναό Παναγιάς Παντάνασσας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.