Θέατρο «όροφως»: Γιώργης Χριστοδούλου «Ο Αττίκ στο Παρίσι & άλλες ιστορίες»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με τρόπο διασκεδαστικό, συγκινητικό και θεατρικό και όχημα την αφήγηση των σύγχρονων παραμυθάδων, η παράσταση πιάνει το νήμα από την πρώτη ημέρα της άφιξης του συνθέτη στο Παρίσι και με αφηγήσεις για την εποχή, την πόλη, τη μεγάλη του καριέρα στη Γαλλία και τους έρωτές του, ξετυλίγεται με τραγούδια και πιανιστικές συνθέσεις μέσα σε δύο ώρες που αποκαλύπτουν έναν άλλο Αττίκ.
Η τρίχρονη έρευνα του Γιώργη Χριστοδούλου έφερε στο φως πλήθος ανέκδοτα τραγούδια του συνθέτη, αδισκογράφητες επιτυχίες στην εποχή τους που δεν είχαμε ως τώρα την ευκαιρία να ακούσουμε.
Ο Αττίκ ήταν ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία ο οποίος έκανε μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό για πάνω από είκοσι χρόνια.
Άγνωστες πτυχές από το έργο του μαζί με πρόζες, αφηγήσεις, το Παρίσι του Νίκου Καζαντζάκη (συμφοιτητή του Αττίκ), του Κοκτώ, του Πικάσο, του Νταλί, του Προυστ, αλλά και τα ελληνικά τραγούδια του συνθέτη, όπως το θρυλικό «Ζητάτε να σας πω», που τον έκαναν τόσο αγαπητό στο ελληνικό κοινό, συνδυάζονται σε μια παράσταση φορτισμένη και συγκινητική.
Στο δεύτερο μέρος, τις «Άλλες ιστορίες», ο Γιώργης πάντα με όχημα την αφήγηση των σύγχρονων παραμυθάδων, αποκαλύπτει τις ιστορίες και τα μυστικά που κρύβονται πίσω από αγαπημένα τραγούδια όπως το «Ας ερχόσουν για λίγο», «Πόσο λυπάμαι», «Θα ξανάρθεις», «Δυο πράσινα μάτια» κ.α.
Τα πρώτα ελληνικά τραγούδια που γράφτηκαν από γυναίκες για γυναίκες, ο νόμος που τους απαγόρευε να κυκλοφορούν με κοντές φούστες, η περιπέτεια της Σοφίας Βέμπο και η φυγή της στην Αίγυπτο, πλήθος ιστοριών ξετυλίγονται μαζί με τα τραγούδια, κάνοντας την παράσταση αξέχαστη σε όσους την παρακολουθήσουν.
Η παράσταση στην επιτυχημένη πορεία της, εγκαινίασε τις συναυλίες του Φεστιβάλ Αθηνών με μια sold out συναυλία και συνέχισε με την κυκλοφορία ενός βιβλίου-cd, το οποίο γρήγορα εξαντλήθηκε και προχώρησε στη δεύτερη και την τρίτη του επανέκδοση.
Παρουσιάστηκε ακόμα με επιτυχία στο θέατρο Άλφα, τον Ιανό, το ίδρυμα Κατακουζηνού, στο αμφιθέατρο του Γαλλικού ινστιτούτου, στο Ζάππειο Μέγαρο, το κηποθέατρο Παπάγου, περιοδεία σε συνεργασία με το ΔηΠεΘε Κοζάνης το καλοκαίρι του 2018 αλλά σημείωσε επίσης επιτυχία σε περιοδεία σε περισσότερες από 20 πόλεις της Ελλάδας (από το φεστιβάλ κλασικής μουσικής των Παξών και την Καβάλα μέχρι την Δημοτική πινακοθήκη των Χανίων) και στην Όπερα Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου Al Sayed Theater, Όπερα του Καΐρου, Kronprinzenpalais / Βερολίνο, Παρίσι, Λονδίνο, και Βρυξέλλες.
Στο πιάνο ο Μάριος Καζάς
αφίσα Τατιάνα Κοντούλη
θέατρο «Óροφως»
Όθωνος Αμαλίας 112, Πάτρα
Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, στις 21:00
Προπώληση: more.com… https://bit.ly/attik-sto-parisi
Γενική είσοδος: 12€ Μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ): 10€
Πληροφορίες: 2611 810 983 & 6939 835 990

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.