Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς: Πολύνεκρη επιδρομή σε καταυλισμό προσφύγων στη Γάζα, κοντά σε σχολείο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 27 άτομα σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ, κοντά σε σχολείο του ΟΗΕ μέσα σε προσφυγικό καταυλισμό.

«Τα πτώματα 27 μαρτύρων περισυλλέγησαν, υπάρχουν επίσης πολλοί τραυματίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, ο Ασράφ αλ-Κίντρεχ.

Ο απολογισμός αυτός δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή επί του παρόντος. Στις εικόνες που μετέδωσε το AFPTV, η τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου, διακρίνονται αιμόφυρτα πτώματα που κείτονται στο έδαφος, μπροστά από το σχολείο, μέσα στο οποίο είχαν καταφύγει πολλοί εκτοπισμένοι του πολέμου που μαίνεται στον παλαιστινιακό θύλακα.

IDF: Μέσα στη Γάζα ο ισραηλινός στρατός- «Περικυκλώνουμε τη Χαμάς»

Ο Αρχηγός του Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι δηλώνει ότι στρατεύματα επιχειρούν εντός της πόλης της Γάζας και την περικυκλώνουν από διάφορες κατευθύνσεις.

«Έχουμε προχωρήσει σε ένα άλλο σημαντικό στάδιο στον πόλεμο. Οι δυνάμεις βρίσκονται στην καρδιά της βόρειας Γάζας, επιχειρούν στην πόλη της Γάζας, την περιβάλλουν και εμβαθύνουν [την επίγεια επίθεση] και τα επιτεύγματα», λέει ο Halevi σε δήλωση από βάση της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Οι δυνάμεις μάχονται σε μια πυκνή και πολύπλοκη αστική περιοχή, που απαιτεί επαγγελματική μάχη και θάρρος», λέει.

Λέει ότι τα στρατεύματα συμμετέχουν σε μάχες κοντά. «Οι επίγειες δυνάμεις συνοδεύονται από ακριβείς πληροφορίες, με πυρά από αέρος και θάλασσα. Αυτή η συνεργασία κάνει τη μάχη πολύ πιο αποτελεσματική», συνεχίζει ο Χαλέβι.

«Οι πολεμιστές μας, που πολεμούν σε κοντινή απόσταση ενάντια σε έναν σκληρό εχθρό, έχουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα: Η συντροφικότητα και το πνεύμα μάχης ρέουν στις φλέβες τους», λέει. «Το πνεύμα της ισραηλινής κοινωνίας και η δικαιοσύνη της υπόθεσης μας μας συνοδεύουν ανά πάσα στιγμή».

Ο Halevi λέει ότι αυτός ο πόλεμος έχει «ένα οδυνηρό και δύσκολο τίμημα», με 18 στρατιώτες να έχουν σκοτωθεί στη χερσαία επιχείρηση μέχρι στιγμής. «Χάσαμε τον καλύτερο από τους γιους μας στον πόλεμο, αγκαλιάζουμε τις οικογένειές τους… θα συνεχίσουμε να κερδίζουμε».

Λέει ότι ο Ισραηλινός Στρατός έχει «υποχρέωση» να επιστρέψει στην πατρίδα όλους τους ομήρους που κρατούν η Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές ομάδες στη Λωρίδα της Γάζας.

Λέει ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία δραστηριοποιείται στη Γάζα «με σημαντική δύναμη». Αλλά τονίζει ότι «λιγότερο από το μισό» της δύναμης της IAF χρησιμοποιείται στη Γάζα. Το μεγαλύτερο μέρος της δύναμής του είναι έτοιμο, με γεμάτες βόμβες, «σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη επίθεσης σε άλλα μέτωπα».

Λέει ότι ο στρατός μάχεται «στο όνομα της ιερότητας της ζωής, ενάντια σε έναν εχθρό που έχει χαράξει τον θάνατο στη σημαία του. Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμά μας να ζούμε με ασφάλεια και να ευημερούμε στην πατρίδα μας».

«Δεν έχουμε άλλη χώρα μπροστά στο απόλυτο κακό. Ενεργούμε με ψυχραιμία, ευφυΐα και αποφασιστικότητα», λέει.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.