Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Ανοίγει δίοδος για άμεση εκκένωση για τρεις ώρες στη Γάζα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνεχίζει το Ισραήλ  το μπαράζ των βομβαρδισμών σε νοσοκομεία και σχολεία, καθώς και τις χερσαίες επιθέσεις στη Γάζα ενώ την ίδια ώρα κάνει επιδρομές στη Δυτική Όχθη

Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες ήταν ο απολογισμός των ανελέητων επιθέσεων του στρατού του Ισραήλ σε νοσοκομεία και σχολεία στη Γάζα την Παρασκευή, με τους νεκρούς στη Λωρίδα να ξεπερνούν τις 9.200.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι χτύπησε ασθενοφόρο γιατί με αυτόν τον τρόπο μετακινούνται μαχητές της Χαμάς, χωρίς να δώσει κάποιο στοιχείο για αυτόν τον ισχυρισμό. Νέες επιθέσεις έγιναν σήμερα σε δύο νοσοκομεία και ένα σχολείο.

Τουλάχιστον 3.826 παιδιά έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα

Την ίδια ώρα οι IDF συνεχίζουν τις χερσαίες επιθέσεις, με την πόλη της Γάζας να τελεί «υπό διπλή πολιορκία» και 500.000 άμαχοι να υπολογίζεται ότι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν ολοκλήρωσε το ταξίδι του στο Ισραήλ και σήμερα Σάββατο βρίσκεται στην Ιορδανία για σύνοδο με ΥΠΕΞ αραβικών χωρών.

Συνεχίζονται οι σποραδικές μάχες ανάμεσα σε ισραηλινό στρατό και Χεζμπολάχ στα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου, με τον Χασάν Νασράλα να δηλώνει στο διάγγελμά του ότι «όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά».

Ανοίγει δίοδο διαφυγής από τη βόρεια Γάζα για τρεις ώρες

Στο μεταξύ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ανοίγει ανθρωπιστικό διάδρομο για τους Παλαιστίνιους που επιθυμούν να φύγουν από τη Γάζα. Όπως λέει, θα επιτρέψει στους Παλαιστίνιους να ταξιδέψουν σε κεντρική λεωφόρο της Λωρίδας της Γάζας στο πλαίσιο των προσπαθειών του να ενθαρρύνει πολίτες να απομακρυνθούν νότια από τις περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο του πολέμου του με τη Χαμάς. Σε ανάρτηση στα αραβικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο στρατός δήλωσε ότι η λεωφόρος Salah a-Din θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μεταξύ 1 μ.μ. και 4 μ.μ. «Αν ενδιαφέρεστε για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας, λάβετε υπόψη την οδηγία μας να κατευθυνθείτε νότια», προστίθεται.

Στο μεταξύ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ανοίγει ανθρωπιστικό διάδρομο για τους Παλαιστίνιους που επιθυμούν να φύγουν από τη Γάζα. Όπως λέει, θα επιτρέψει στους Παλαιστίνιους να ταξιδέψουν σε κεντρική λεωφόρο της Λωρίδας της Γάζας στο πλαίσιο των προσπαθειών του να ενθαρρύνει πολίτες να απομακρυνθούν νότια από τις περιοχές που

βρίσκονται στο επίκεντρο του πολέμου του με τη Χαμάς. Σε ανάρτηση στα αραβικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο στρατός δήλωσε ότι η λεωφόρος Salah a-Din θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μεταξύ 1 μ.μ. και 4 μ.μ. «Αν ενδιαφέρεστε για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας, λάβετε υπόψη την οδηγία μας να κατευθυνθείτε νότια», προστίθεται.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται -από εδάφους και αέρος- από τον ισραηλινό στρατό, η πολιορκία της Γάζας. Τουλάχιστον 15 νεκρούς και 60 τραυματίες προκάλεσε η χθεσινή ισραηλινή επίθεση στην είσοδο του μεγαλύτερου νοσοκομείου -αλ Σίφα- της Γάζας, με το Ισραήλ να υποστηρίζει ότι στόχος ήταν ασθενοφόρα, τα οποία οι τρομοκράτες της Χαμάς χρησιμοποιούν ως «κάλυψη» για τις μετακινήσεις τους. Στο στόχαστρο βρέθηκε και σχολείο, στα βόρεια της Γάζας, με 20 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Αποτροπιασμό για την επίθεση στο νοσοκομείο εξέφρασε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας εκ νέου ότι ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Σε απάντηση για την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα, η Χαμάς απάντησε με ρουκέτες προς την πόλη Σντερότ, δίπλα σε τηλεοπτικά συνεργεία, ανάμεσα τους και το συνεργείο της ΕΡΤ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.