Τέμπη: Κατέθεσε αίτημα διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης το ΠΑΣΟΚ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αίτημα για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το δυστύχημα των Τεμπών κατέθεσε σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καταθέτει το αίτημα προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Αχ. Καραμανλή αντίστοιχα, ώστε να διαπιστωθεί αν σχετίζονται με πράξεις και παραλείψεις τους αναφορικά με την εκτέλεση της Σύμβασης 717.

«Στα αυτονόητα καθήκοντα ενός σύγχρονου κράτους ανήκει η λήψη κάθε αναγκαίου προληπτικού μέσου προς αποτροπή κάθε ενδεχόμενου πραγματικού κινδύνου»

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, «κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του Ν. 3126/2003 περί της «Ποινικής Ευθύνης υπουργών» κατέθεσε σήμερα η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην Υπουργών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και ΝΔ κ.κ. Χρ. Σπίρτζη και Κων. Καραμανλή, που σχετίζονται με πράξεις και παραλείψεις τους αναφορικά με την εκτέλεση της Σύμβασης 717/2014 με τίτλο «Ανάταξη και Αναβάθμιση του συστήματος Σηματοδότησης – Τηλεδιοίκησης και Αντικατάστασης 70 αλλαγών τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας» και οι οποίες οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και στην απώλεια 57 ανθρώπινων ζωών».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.