Νίκος Παππάς: Στον Στέφανο Κασσελάκη δεν δόθηκε χρόνος ούτε να μπει στο γραφείο του

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για τις αποχωρήσεις στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ και για τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

«Στον Στέφανο Κασσελάκη δεν δόθηκε χρόνος ούτε να μπει στο γραφείο του»

«Είναι στενάχωρη η κατάσταση, δυστυχώς μετά την εκλογή του Σεπτέμβρη που 150.000 αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες, περίμεναν υπομονετικά στην ουρά και ζήτησαν να ξανασταθεί στα πόδια της μία παράταξη, που υπέστη μία ήττα στις εθνικές εκλογές, δεν έχουμε παράξει θετική είδηση. Οφείλουμε μία υπομονή και μία συγγνώμη στον κόσμο που πιστεύει στην παράταξη», είπε στην τηλεόραση του MEGA.

«Ο Νίκος Φίλης, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Αλέξης Χαρίτσης κάνανε μία επιλογή ανταγωνιστική προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το κόμμα με το οποίο μαζί πορευτήκαμε, αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που δεν επιθυμούσαν. Αυτό ας το κρίνει ο αριστερός προοδευτικός κόσμος. ο κόσμος περιμένει από τις αντιπολιτευτικές δυνάμεις να αντιπαρατεθούν με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μέχρι στιγμής προσπαθώ να εντοπίσω τις θεμελιώδεις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των ψηφισμένων μας κειμένων, τα οποία μας δεσμεύουν όλους. Δεν πρόκειται περί πολιτικής “Pummaro”. Έγινε μία αξιολόγηση που δεν αναφερόταν στα ψηφισμένα κείμενα, αλλά σε άλλες “απεραντολογίες” που έχουν δει το φως της δημοσιότητας», υπογράμμισε ο κ. Παππάς σχολιάζοντας τις αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσέθεσε: «Θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι δεν μεσολάβησε κάτι, από την στιγμή του κλεισίματος της κάλπης μέχρι τη δήλωση του Τσακαλώτου ότι “η Αριστερά υπέστη ήττα”. Δεν υπέστη ήττα η Αριστερά την 24η Σεπτεμβρίου. Οι δηλώσεις του κ. Κασσελάκη ήρθαν μετά. Στον Στέφανο Κασσελάκη δεν δόθηκε χρόνος ούτε να μπει στο γραφείο του. Είναι άλλο πράγμα η κριτική που μπορεί να του ασκήσει κανείς, και εγώ έχω κάποιες διαφωνίες με τον κ. Κασσελάκη και τις γνωρίζει και ο ίδιος, και άλλο πράγμα να φτιάχνεις ένα ανταγωνιστικό σχήμα».

«Η κριτική για το “μαξιλάρι” δεν ήταν κριτική στον Τσίπρα»

Για τις επικρίσεις κατά Τσακαλώτου και Κατρούγκαλου που ενδεχομένως να ήταν επικρίσεις στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Παππάς, αφού διαφώνησε κατηγορηματικά με αυτή την πεποίθηση, τόνισε πως, «κατά τη διάρκεια της δικής μας διακυβέρνησης αυτό που ζητούσαν οι Θεσμοί και η Τρόικα, ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε πως η ασκηθείσα πολιτική ήταν ένα μείγμα αυτών που θέλουμε και αυτών που μας επιβλήθηκαν. Η κριτική για το “μαξιλάρι” δεν ήταν κριτική στον Τσίπρα».

Συνέχισε λέγοντας πως, « «Οι ευθύνες στα υπουργικά συμβούλια είναι συλλογικές. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να κάνουμε την συλλογική αυτοκριτική μας ή να εντοπίσουμε τα σημεία όπου «πόνεσαν» κάποια κοινωνικά στρώματα που δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί και έπρεπε να το εντοπίσουμε νωρίτερα. Η δήλωση του κ. Κατρούγκαλου έκανε τεράστια ζημιά και διαμόρφωσε ένα κομμάτι του εκλογικού αποτελέσματος κι ο Τσίπρας τον απέπεμψε. Διαφώνησα με την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί. Υπάρχει ζήτημα εάν εκ των υστέρων εμείς θα υιοθετήσουμε ως το δικό μας πρόγραμμα όσα και η Τρόικα μας επέβαλε να εφαρμόσουμε και πληγώσαμε την μεσαία τάξη. Υπάρχει διαφωνία για το αφορολόγητο των 10.000 ευρώ».

Για τις δημοσκοπήσεις σημείωσε: «Οι μετρήσεις είναι λογικό να έχουν μία ελαφρά κάμψη από το εκλογικό αποτέλεσμα. δυστυχώς με ευθύνη κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων, από την εκλογή του νέου προέδρου δεν έχουμε καταφέρει να παράξουμε κάποια θετική είδηση. Όσοι έκαναν την επιλογή της ρήξης έδωσαν μεγάλο πολιτικό αέρα στην κυβέρνηση, που προχωρά σε μεγάλα επιβάρυνση των δημόσιων οικονομικών. Η ταυτότητά μας είναι ότι είμαστε η Αριστερά της εποχής μας.

Είναι «αποστάτες» οι αποχωρήσαντες;

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, «η λέξη αποστάτης είναι ιστορικά φορτισμένη στην Ελλάδα, και αφορά στην ανατροπή εκ των έσω με πρωτεργάτη τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη της κυβέρνησης του Κέντρου που είχε στηριχθεί και από την Αριστερά, της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Ετυμολογικά σημαίνει ότι “παίρνω απόσταση από κάτι”. Όσοι αποχώρησαν κατά τη γνώμη μου, παίρνουν απόσταση και από την λαϊκή εντολή, που τους εξέλεξε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και από την εντολή των 150.000 μελών. Και θα ήταν λάθος να ερμηνεύσει κανείς το ποσοστό που πήρε η Έφη Αχτσιόγλου, ως εντολή για αποχώρηση η προσπάθεια διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Περιέχει αλήθεια η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι «η ομάδα της κ. Αχτσιόγλου ενδιαφερόταν μόνο για την ηγεσία και επειδή δεν εξελέγη, έφυγε»;

Γι΄ αυτή την διατύπωση του κ. Κασσελάκη, ο κ. Παππάς απάντησε: «είναι σαφές ότι τα δύο γεγονότα συνδέονται. Δεν ξέρω αν θα έκανα αυτή τη διατύπωση αλλά είναι απολύτως σαφές. Αυτές τις μέρες ο κ. Μητσοτάκης φορτώνει τον Έλληνα φορολογούμενο με 40 δισ, αυτά είναι πάρα πολλά χρήματα. Αποσύρει την συμμέτοχή του Δημοσίου από τις τράπεζες. Ο κόσμος μας περιμένει να σηκώσουμε τους αντιπολιτευτικούς τόνους, να μιλήσουμε για την ακρίβεια».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.