Έναρξη σεμιναρίων στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοινώθηκε η διεξαγωγή 2 σεμιναρίων θεάτρου, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο  Θέατρο Μπάρρυ  του ΔΗΠΕΘΕ  Πατρών, οδού Σανταρόζα 7 και Καρόλου, Πάτρα.

18-19 Νοεμβρίου (Σάββατο-Κυριακή), 16.00-20.00 

«Γενεαλογία ηρώων αρχαίου ελληνικού θεάτρου και ερμηνεία»

Στο σεμινάριο  θα παρουσιαστούν τα γενεαλογικά δέντρα των Ατρειδών, Ηρακλειδών και Λαβδακιδών, καθώς και άλλων ηρώων αρχαίων τραγωδιών εκτός των δέντρων αυτών, όπως ο Φιλοκτήτης, ο Αίας, η Δηιάνειρα, οι Δαναΐδες, η Αγαύη, ο Ιππόλυτος κλπ.). Τα γενεαλογικά τους δέντρα και η ερμηνεία τους, βοηθούν θεατές και επαγγελματίες του θεάτρου να κατανοήσουν τον Μύθο και την σημασία του,  τόσο για την δραματική πλοκή του έργου, όσο και για την ερμηνεία των ρόλων.

Την πρώτη μέρα του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν οι Γενεαλογίες και την δεύτερη μέρα θα αναλυθεί-ερμηνευτεί γενεαλογικά μία αρχαία τραγωδία επιλογής των συμμετεχόντων.

Συμμετοχή διημέρου ανά άτομο:  65 ευρώ (φοιτητικό/σύλλογοι/ομάδες 50 ευρώ).

 25-26 Νοεμβρίου (Σάββατο-Κυριακή), 16.00-20.00

«Η μελέτη ενός ρόλου – Από το χαρτί στην Σκηνή».

Το σεμινάριο παρουσιάζει όλα τα στάδια που απαιτούνται για την υλοποίηση μιας θεατρικής παράστασης, καθώς και για την μελέτη ενός ρόλου από έναν ηθοποιό ή από έναν «απαιτητικό θεατή». Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση με το θεατρικό κείμενο ως ανάγνωσμα ή ως εργαλείο υποκριτικής εργασίας. Ακολουθούμε το ταξίδι του κειμένου από το ράφι ενός βιβλιοπωλείου μέχρι την  Θεατρική Σκηνή.

Συμμετοχή διημέρου ανά άτομο: 65 ευρώ (φοιτητικό/σύλλογοι/ομάδες 50 ευρώ)

Υπεύθυνη σεμιναρίου: ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ (Ηθοποιός-απόφοιτη Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου, Σκηνοθέτης, Καθηγήτρια Δραματικής Τέχνης ΠΕ91.02, εκπαιδεύτρια Υποκριτικής, Ορθοφωνίας και Αυτοσχεδιασμού στα ΔΙΕΚ Πάτρας. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος «Το Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο και η Πρόσληψή του» και υποψήφια Διδάκτωρ, του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών).

https://www.facebook.com/frangeska.ioannidi/ 

Τηλέφωνο επικοινωνίας/συμμετοχής: 6989195912, email: frangeska70@gmail.com

Το σεμινάριο απευθύνεται  σε όσους αγαπούν το θέατρο είτε είναι επαγγελματίες είτε θεατές. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης και υλικό από τις  παρουσιάσεις.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.