Τότεναμ – Φούλαμ 2-0: Εκτόξευση στην κορυφή με Σον και Μάντισον

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Τότεναμ του Άγγελου Ποστέκογλου δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα φέτος και το βράδυ της Δευτέρας (23/10) απέδειξε πως η κορυφή δεν την ζαλίζει, αφού επικράτησε με 2-0 της Φούλαμ στο μίνι λονδρέζικο ντέρμπι και ανέβηκε μόνη στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με τη συμπλήρωση 9 αγωνιστικών της Premier League, αφήνοντας δύο πόντους πίσω της την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι και την συμπολίτισσα Άρσεναλ.

Τα σπιρούνια ήταν ανώτερα στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και εξαργύρωσαν την υπεροχή τους με δύο γκολ, με τον Σον να ανοίγει το δρόμο για τη νίκη με άπιαστο δεξί σουτ με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και να βγάζει ασίστ στο 54ο λεπτό για να στείλει το παιχνίδι για ύπνο ο Μάντισον με άψογο πλασέ εντός περιοχής.

Σημειώνεται πως με τη συγκομιδή των 23 βαθμών στις εννέα πρώτες αγωνιστικές ο Άγγελος Ποστέκογλου έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος προπονητής που στα πρώτα του εννέα παιχνίδια σε πάγκο ομάδα της Premier League (7 νίκες – 2 ισοπαλίες) κέρδισε τόσους πολλούς βαθμούς.

Το ματς
Η Φούλαμ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιριά στο μίνι λονδρέζικο ντέρμπι, με την κεφαλιά του Παλίνια στο 12ο που υποχρέωσε τον Βικάριο σε δύσκολη επέμβαση, με την Τότεναμ να παίρνει στη συνέχεια τα ηνία και να αγγίζει το γκολ στο 30′, με το πλασέ του Ρισάρλισον από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο Βραζιλιάνος φορ ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του γκολ της Τότεναμ έξι λεπτά αργότερα, αφού τροφοδότησε τον Σον και εκείνος απέφυγε περίτεχνα τους Ριμ και Μπάσεϊ, για να εκτελέσει με άπιαστο σουτ τον Λένο και να γράψει το 1-0.

Αυτό ήταν το γκολ Νο 110 για τον Νοτιοκορεάτη φορ στην Premier League, με το φινάλε του πρώτου μέρους να βρίσκει την ομάδα του Ποστέκογλου να έχει το πάνω χέρι έναντι της συμπολίτισσάς της, έχοντας διπλάσιες τελικές (10-5) και 4 προσπάθειες εντός στόχου.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες των σπιρουνιών μπήκαν δυνατά με στόχο ένα δεύτερο γκολ ώστε να κλειδώσουν το τρίποντο και το βρήκαν στο 54′, με τον Σον να στρώνει τη μπάλα στον Μάντισον και τον Άγγλο διεθνή μεσοεπιθετικό να γράφει το 2-0 με ψύχραιμο δεξί πλασέ.

Η συνέχεια βρήκε τους φιλοξενούμενους να έχουν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους και να έχουν δύο τελικές εντός στόχου όμως ο Βικάριο ήταν σταθερός και φρόντισε να μην απειληθεί η ομάδα του, με το φινάλε να βρίσκει την Τότεναμ να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη που την έστειλε μόνη στην κορυφή, με +2 έναντι των Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Βικάριο, Πόρο, Ρομέρο, Φαν ντε Φεν, Ουντότζι (56′ Ρόαγιαλ) Χέιμπιεργκ, Σαρ (62′ Σκιπ), Κουλουσέβσκι, Μάντισον (82′ Βέλιθ), Ρισάρλισον (81′ Τζόνσον), Σον (82′ Λο Σέλσο)
ΦΟΥΛΑΜ: Λένο, Καστάνιε, Μπάσεϊ, Ριμ, Ρόμπινσον, Λούκιτς (72′ Χάρισον Ριντ), Παλίνια (82′ Κέρνι), Περέιρα (46′ Ιγουόμπι), Ντεκόρντοβα-Ριντ (62′ Γουίλσον), Βινίσιους (46′ Χιμένες), Ουίλιαν

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.