Παναθηναϊκός – Ρεν 1-2: Πλήρωσε τα λάθη του και έπεσε από την κορυφή το τριφύλλι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δύο ολιγωρίες στα μετόπισθεν, μια στην αρχή κάθε ημιχρόνου, στοίχισαν στον Παναθηναϊκό την πρώτη ήττα στον όμιλο στο ματς με τη Ρεν που διεξήχθη την Πέμπτη το βράδυ στη Λεωφόρο.

Το τριφύλλι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, προσπάθησε, δημιούργησε, έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και έκανε πολλές τελικές μπροστά από την εστία του Μανταντά αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει δύο γκολ και να πάρει έστω το βαθμό της ισοπαλίας.

Οι πράσινοι μείωσαν με τον Φώτη Ιωαννίδη αλλά εν συνεχεία τόσο ο Έλληνας φορ όσο και ο Σπόραρ με τον Μαντσίνι σπατάλησαν τις ευκαιρίες που είχαν ενώ στο 96′ ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι σε σέντρα σουτ του Μλαντένοβιτς και εν συνεχεία ο Μαντσίνι έκανε το πλασέ αλλά ο Μπελοσιάν έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στη Λεωφόρο με μια αλλαγή σε σχέση με την ενδεκάδα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Γεντβάι πέρασε στο ματς αντί του Πέρεθ και έπαιξε ως στόπερ με τον Αράο να μετατοπίζεται στα χαφ. Από εκεί και πέρα όλοι οι υπόλοιποι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Προηγήθηκε η Ρεν, τυχεροί οι πράσινοι
Η Ρεν κατάφερε να πάρει νωρίς το προβάδισμα στο παιχνίδι όταν στο 7′ ο Λε Φε έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Γκουιρί να είναι μόνος του και από κοντά με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά και σε δεύτερο γκολ στο 14′ με τον Γκουιρί να είναι κάτοχος της μπάλας εκτός περιοχής, έκανε το πλασέ με τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι και τον Παναθηναϊκό να στέκεται τυχερός.

Ανέβασε την απόδοση του ο Παναθηναϊκός
Από το 20′ και μετά οι πράσινοι ηρέμησαν, έβαλαν τη μπάλα κάτω και έκαναν το παιχνίδι τους με τη μία φάση να διαδέχεται την άλλη. Αρχικά ο Γεντβάι πήρε τα μέτρα που του έδωσαν οι Γάλλοι, έκανε κάθετη κίνηση και μοίρεσε δεξιά στον Μπερνάρ που έκανε το πλασέ με τη μπάλα να κοντράρει.

Ένα λεπτό αργότερα ο Μπελοσιάν ανέτρεψε τον Ιωαννίδη εκτός περιοχής με τον Τσέριν να αναλαμβάνει να εκτελέσει το φάουλ. Ο Σλοβένος έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Μανταντά ο οποίος έδιωξε τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

Στο 33′ ο Παλάσιος κέρδισε μια μονομαχία στα αριστερά, πήρε τη μπάλα από τον Ασινιόν, και πάτησε περιοχή. Έδωσε έξω στον Τζούριτσιτς που έκανε το πλασέ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μάτιτς βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια εκτός περιοχής. Έκανε το σουτ με τον Μπρινιόλι να σταματάει τη μπάλα.

Η καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος ήρθε στο 41′ με τον Μπερνάρ να γυρνάει μέσα στην περιοχή στον Ιωαννίδη, αυτός την έφερε ωραία μπροστά του αλλά το πλασέ που έκανε κόντραρε με αποτέλεσμα ο γκολκίπερ της Ρεν να μπλοκάρει τη μπάλα σταθερά.

Και στο επόμενο λεπτό ο Τζούριτσιτς ήταν αυτός που βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το πλασέ αλλά και πάλι ο Μανταντά είπε όχι.

Με τακουνάκι του Καλιμουεντό το 2-0 της Ρεν
Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους η Ρεν βρήκε και δεύτερο γκολ. Σε εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά ο Καλιμουεντό έκανε ένα απίστευτο τακουνάκι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπρινιόλι για το 2-0 της Ρεν.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει αρκετά νωρίς καθώς στο 59′ ο Παλάσιος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ασινιόν. Ο διαιτητής αρχικά έδωσε συνέχεια στο ματς αλλά το VAR τον κάλεσε να δει ξανά τη φάση και εν τέλει έδειξε την παράβαση.

Μείωσε ο Ιωαννίδης, έψαξε την ισοφάριση το τριφύλλι
Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να μειώσει σε 2-1 και φυσικά να δώσει έξτρα πουσάρισμα στον Παναθηναϊκό να κυνηγήσει και δεύτερο γκολ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε έτοιμη τριπλή αλλαγή και δεν την πήρε πίσω παρά τη μείωση του σκορ. Οι Βιλένα, Αϊτόρ και Μαντσίνι πέρασαν στο ματς αντί των Τσέριν, Μπερνάρ και Παλάσιος. Σε μια προσπάθεια να υπάρξει ένα φρεσκάρισμα και ο Παναθηναϊκός να φτάσει στην ισοφάριση.

Στο 70′ ο Μπρινιόλι κράτησε μέσα στο ματς τον Παναθηναϊκό καθώς ο Καλιμουεντό βρέθηκε τετ α τετ με τον Ιταλό γκολκίπερ ο οποίος εντυπωσιακά, με το ένα χέρι έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 81′ ο Μαντσίνι ήταν αυτός που βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε τις προσποιήσεις και το σουτ με τον Μανταντά να μπλοκάρει τη μπάλα σταθέρα.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να ισοφαρίσει με τον Ιωαννίδη λίγο πριν τη συμπλήρωσει 90 λεπτών στο παιχνίδι αλλά η ενέργεια του Έλληνα φορ στην περιοχή, σταμάτησε αρχικά στον Μανταντά και εν συνεχεία ο Μπελοσιάν έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 90+7′ σε σέντρα σουτ του Μλαντένοβιτς από τα αριστερά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, εν συνεχεία έφτασε στον Μαντσίνι που έκανε το πλασέ αλλά ο Μπελοσιάν πάνω στην γραμμή έδιωξε τη μπάλα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (79′ Κώτσιρας), Γεντβάι, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (62′ Βιλένα), Τζούριτσιτς (73′ Σπόραρ), Μπερνάρ (61′ Αϊτόρ), Παλάσιος (61′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

ΡΕΝ: Μανταντά, Ασινιόν, Ομορί, Μπελοσιάν, Τριφέρ (80′ Τεάτρ), Μπουριζό (30′ Σάνταμαρια), Μάτιτς, Λε Φε (46′ Ρίντερ), Μπλας, Καλιμουεντό (80′ Ντουέ), Γκουιρί.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.