Αμπερντίν – ΠΑΟΚ 2-3: Χαϊλάντερ ο Δικέφαλος από 0-2 στο 72′ με buzzer beater στο 90+6′

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο φετινός ΠΑΟΚ είναι φτιαγμένος από ατσάλι, δεν τα παρατάει ποτέ ακόμη και όταν ένα ματς του στραβώνει και προσφέρει μεγάλες στιγμές ευτυχίας στους φίλους του. Η τελευταία εντυπωσιακή παράσταση από την ομάδα του Λουτσέσκου δόθηκε στην Σκωτία, με την Αμπερντίν να τον στριμώχνει στα σχοινιά προηγούμενη με 2-0 στο 58ο λεπτό αλλά τους ασπρόμαυρους να πραγματοποιούν μία επική ανατροπή και να ρίχνουν στο καναβάτσο τους αντιπάλους τους με χτύπημα στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Μετά από ένα πρώτο μέρος όπου ο Δικέφαλος ήταν κυρίαρχος και του έλειπε μόνο το γκολ (δύο μεγάλες φάσεις ο μάγος Κωνσταντέλιας), η Αμπερντίν μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο και πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό σκοράροντας δις, όμως οι Θεσσαλονικείς δεν πέταξαν λευκή πετσέτα και δικαιώθηκαν σε υπέρτατο βαθμό.

Ο Ντεσπόντοφ έδειξε το δρόμο προς την ανατροπή μειώνοντας σε 2-1 στο 73′, ο κάπτεν Βιεϊρίνια έφερε το ματς στα ίσα στο 84′, για να έρθει όμως η έκσταση των καθυστερήσεων, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα σε πέναλτι εις βάρος του Οζντόεφ (έγινε έλεγχος από το VAR και εντόπισε την παράβαση μέσω μόνιτορ) και τον Σβαμπ να υπογράφει μία ολότρελη ανατροπή στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το φινάλε του αγώνα βρήκε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να γίνονται ένα κουβάρι και να πανηγυρίζουν έξαλλα μαζί με τους 1.000 οπαδούς τους στις εξέδρες το σπουδαίο “3 στα 3” στον 7ο όμιλο του Conference League που τους επιτρέπει να ελπίζουν βάσιμα ακόμα και σε απευθείας πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, με τον Δικέφαλο να μετράει πλέον έξι διαδοχικές νίκες στο Conference League και να επεκτείνει σε 10 ματς (7 νίκες – 3 ισοπαλίες) το αήττητο σερί του στο θεσμό.

Το ματς
Ο ΠΑΟΚ μπήκε με τον αέρα της καλύτερης ομάδας στο “Πίτοντρι” έχοντας ως προίκα τις δύο νίκες του στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές κόντρα σε Ελσίνκι (εκτός) και Άιντραχτ (εντός) και μετά από το πρώτο δεκάλεπτο που δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο, επέβαλε την κυριαρχία του κόντρα στους υποτονικούς Σκωτσέζους.

Στο 12ο λεπτό έφτιαξε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κωνσταντέλια που ντύθηκε… Μέσι, με τον 20χρονο μεσοεπιθετικό να ακινητοποιεί με ντρίμπλες και προσποιήσεις τη μισή (και βάλε) Αμπερντίν και να στέκεται άτυχος βλέποντας τη μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι από το όμορφο πλασέ του.

Η φάση αυτή τόνωσε ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθηση των πακτών του Λουτσέσκου, που με σωστή οργάνωση στην άμυνα και άψογη κυκλοφορία της μπάλας από τη μέση και μπροστά περιόρισε τους γηπεδούχους σε εντελώς παθητικό ρόλο.

Οι Κωνσταντέλιας και Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκοβαν και έραβαν γύρω και μέσα στη μεγάλη περιοχή της Αμπερντίν και στο 38′ οι ασπρόμαυροι είχαν τη δεύτερη σπουδαία ευκαιρία τους, με τον “Ντέλια” να αδειάζει με μαεστρικό τρόπο αντίπαλό του και να βγαίνει απέναντι στον Ρος από πλάγια θέση, για να δει το σκαφτό πλασέ του να μπλοκάρεται από τον κίπερ των Σκωτσέζων.

Στο 43ο λεπτό ο ΠΑΟΚ πλησίασε το γκολ και μέσα από στημένη φάση, με την κεφαλιά του Σβαμπ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Βιεϊρίνια, με το φινάλε του πρώτου μέρους να βρίσκει την ελληνική ομάδα να έχει τον πλήρη έλεγχο (70% κατοχή μπάλας) και να δείχνει πως είναι σε θέση να αρπάξει το πολύτιμο τρίποντο στο δεύτερο μέρος.

Ωστόσο, το δεύτερο μέρος αποδείχτηκε μία εντελώς διαφορετική υπόθεση, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να μπαίνουν χαλαροί και υπνωτισμένοι και εκείνους της Αμπερντίν να είναι με το μαχαίρι στα δόντια, για να κάνουν ένα τέλειο πρώτο τέταρτο και να αποκτήσουν τεράστιο αβαντάζ για τη νίκη.

Ο Πολβάρα προειδοποίησε στο 48′ παίρνοντας κεφαλιά που υποχρέωσε τον Κοτάρσκι να επέμβει όμως οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν πήραν το μήνυμα και δύο λεπτά αργότερα ήρθε το 1-0, με τον Κουλιεράκη να αποτυγχάνει να διώξει στη σέντρα του Μακένζι από τα αριστερά και τον Μιόβσκι να σκοράρει με ψύχραιμο πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στα επόμενα λεπτά οι ασπρόμαυροι βγήκαν μπροστά ψάχνοντας άμεσα την ισοφάριση αλλά άφησαν μεγάλα κενά πίσω και σε μία αντεπίθεση των Σκωτσέζων στο 58′ έγινε και το 2-0, με τον Πολβάρα να βγαίνει νικητής στο τετ α τετ του με τον Κοτάρσκι.

Βλέποντας την αγωνιστική πτώση της ομάδας του ο Λουτσέσκου έκανε τριπλή αλλαγή στο 64ο λεπτό (Σαμάτα, Μπάμπα και Οζντόεφ τα νέα πρόσωπα), με τον ΠΑΟΚ να αδυνατεί όμως να διασπάσει την άμυνα της Αμπερντίν και να έχει να επιδείξει μόλις μία τελική από το 46′ μέχρι το 70, έναντι 3 των γηπεδούχων (όλες εντός στόχου).

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει πάντως την τελευταία του λέξη και έδειξε σε ακόμη ένα ματς πως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Στο 73ο λεπτό ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τον Ντεσπόντοφ αντί του Τάισον και πριν συμπληρώσει λεπτό παραμονής στο χορτάρι ο Βούλγαρος φορ βρήκε δίχτυα (2-1), στέλνοντας τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία έπειτα από από επέλαση του Κωνσταντέλια.

Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στον Δικέφαλο, με τον Οζντόεφ να φλερτάρει με την ισοφάριση στο 80′ και τελικά αυτή να έρχεται στο 84′ με την υπογραφή του Βιεϊρίνια, με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να σκοράρει με δυνατό σουτ από πλάγια θέση εντός περιοχής (2-2).

Το γκολ αυτό προκάλεσε ντελίριο στους 1.000 εκδρομείς οπαδούς του Δικεφάλου που ήταν στις εξέδρες του “Πίτοντρι” ωστόσο το καλύτερο δεν είχε έρθει ακόμη, με τις καθυστερήσεις να φέρνουν… πανζουρλισμό. Μία ανατροπή του Οζντόεφ έστειλε τον διαιτητή να δει τη φάση στο μόνιτορ μετά από προτροπή του VAR με αποτέλεσμα να δείξει την άσπρη βούλα, με τον Σβαμπ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να γράφει το 3-2 στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, χαρίζοντας μία τεράστια νίκη στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στο δρόμο προς την πρόκριση στους “16” της διοργάνωσης.

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ: Ρος, Ντέβλιν, Γκάρτενμαν, Ρούμπεζιτς, Γένσεν, Μακένζι, Πολβάρα (73′ Χέιζ), Σάινι, Μπάρον (73′ Κλάρκσον), Μακγκράθ, Μιόβσκι (72′ Ντουκ)
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιειρίνια, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (64′ Μπάμπα), Τσιγγάρας (64′ Οζντόεφ), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον (73′ Ντεσπόντοφ), Τόμας (64′ Σαμάτα)
Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στον 7ο όμιλο
Αμπερντίν – ΠΑΟΚ 2-3 (50′ Μιόβσκι, 58′ Πολβάρα / 73′ Ντεσπόντοφ, 84′ Βιεϊρίνια, 90+6′ πεν. Σβαμπ)
Άιντραχτ – Ελσίνκι 6-0 (12′ πεν. 89′ Εμπίμπ, 27′ Κοχ, 30′ Μαρμούς, 45+3′ Τούτα, 55′ Σκίρι)

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.