Πάτρα: Συγκίνηση στο μνημόσυνο του πεζοναύτη Φώτη Ανδρικόπουλου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε, χθες Κυριακή 8/10/2023 στον ναό Αγίου Αθανασίου Μαυρομανδήλας Πετρωτού Πάτρας μνημόσυνο για τον έφεδρο επιλοχία πεζοναύτη Φώτη Ανδρικόπουλο, που έχασε τη ζωή του πριν από 9 έτη (7 Οκτωβρίου 2014), κατά την διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στο Πεδίο Βολής Γλαφυρών Μαγνησίας.

Πάτρα: Με ένα γιατί 9 χρόνια μετά τον θάνατο του έφεδρου πεζοναύτη Φώτη Ανδρικόπουλου - ΦΩΤΟ

Με την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του αδικοχαμένου στο προαύλιο, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και εψάλη ο εθνικός ύμνος. Το Σάββατο -ανήμερα του τραγικού συμβάντος- προηγήθηκε δέηση στο σημείο του συμβάντος.

Πάτρα: Με ένα γιατί 9 χρόνια μετά τον θάνατο του έφεδρου πεζοναύτη Φώτη Ανδρικόπουλου - ΦΩΤΟ

Ο άτυχος πρασινοσκούφης ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης του 505 Τάγματος Πεζοναυτών της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Βόλου. Σκοτώθηκε με τραγικό τρόπο όταν, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, διερράγη σωλήνας όλμου. Μαζί με τον 19χρονο πατρινό ειδικοδυναμίτη έχασαν τη ζωή τους και δύο επαγγελματίες οπλίτες, ο Αναστάσιος Μεζάλας 34 ετών και ο Γεώργιος Ορφανίδης 33 ετών των Ειδικών Δυνάμεων.

Οπως ελέχθη, επιθυμία της οικογένειας Ανδρικοπούλου είναι να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη και να μην ξεχαστεί η άδικη θυσία των άτυχων παιδιών, ποτέ ξανά να μην βρεθεί άλλη ελληνική οικογένεια στην θέση της και κάποτε να δοθεί απάντηση στο αναπάντητο εδώ και 9 χρόνια γιατί…

Τη μνήμη του Φώτη Ανδρικόπουλου τίμησαν με την παρουσία τους στρατιωτικοί, πεζοναύτες, καταδρομείς, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων εφέδρων καταδρομέων, συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες. Παρευρέθηκαν οι: ταξίαρχος Τούντας Ευάγγελος (διοικητής ΚΕΤχ), ο συνταγματάρχης Αλεξίου Γεώργιος (υποδιοικητής ΚΕΤχ) και ο αντισυνταγματάρχης Σταθόπουλος Κωνσταντίνος του 505 Τάγματος Πεζοναυτών Βόλου. Επίσης, οι ΕΠΟΠ Λοχίας Τσέλιος Χρήστος επίσης από εκεί και ο αρχιλοχίας Καρδαμήτσης Πασχάλης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.