Καταγγελία για ξυλοδαρμό γιατρού από συνοδό ασθενή στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ξυλοδαρμό γιατρού καταγγέλλουν ότι διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (5/10) οι εργαζόμενοι των Χειρουργικών και Παιδιατρικών Τμημάτων Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλεται: «συνάδελφος Παιδοχειρουργός εν ώρα υπηρεσίας σε γενική εφημερία του Γ.Ν. Παίδων ”Η Αγία Σοφία” έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συνοδό ασθενή. Ο εν λόγω συνοδός, εξοργισμένος από τη διάρκεια αναμονής προς εξέταση του συγγενικού του προσώπου, αφού δημιούργησε αναστάτωση στο χώρο των Επειγόντων περιστατικών, αποφάσισε να επιτεθεί με κλωτσιές και μπουνιές στον πρώτο ιατρό που έτυχε να περνάει από μπροστά του».

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, υποστηρίζεται, τόσο το προσωπικό του νοσοκομείου όσο και οι λοιποί συνοδοί ασθενών «παρέμεναν κρυμμένοι εξαιτίας του φόβου τους, παρακολουθώντας μια πράξη ξυλοδαρμού αμέτοχοι. Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός ότι το προσωπικό φύλαξης του νοσοκομείου, παρέμεινε κι αυτό κρυμμένο χωρίς να συμμετέχει στο γεγονός αυτό επικαλούμενο την έλλειψη δικαιοδοσίας του».

Έπειτα από κλήση στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων ο εν λόγω δράστης προσήχθη, αφού η συνάδελφος έδωσε τα στοιχεία της και λεπτομέρειες για το περιστατικό, με την προϋπόθεση ότι μετά τη λήξη της εφημερίας της θα μεταβεί στο τμήμα για καταγγελία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Τέσσερις ώρες μετά, τόσο το τμήμα Αμπελοκήπων όσο και η ΓΑΔΑ, την ενημέρωσαν πως ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος, αφού η ίδια δεν παρίστατο τη στιγμή της προσαγωγής του για να δώσει κατάθεση. Επιπρόσθετα αρνήθηκαν να δώσουν τα προσωπικά στοιχεία του δράστη για να κατατεθεί μήνυση εναντίον του. Να σημειωθεί ότι η συνάδελφος λόγω γενικής εφημερίας του νοσοκομείου αδυνατούσε να αφήσει το πόστο της τη στιγμή του συμβάντος για να μεταβεί στο τμήμα, καθώς και το ότι σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού το νοσοκομείο δε θα την κάλυπτε νομικά. Την ίδια ημέρα η συνάδελφος επέστρεψε στο χώρο εργασίας με σκοπό να ενημερώσει το διοικητή του νοσοκομείου για το συμβάν, ο οποίος όμως αρνήθηκε να τη συναντήσει. Μονάχα οι τομεάρχες του νοσηλευτικού προσωπικού κατέγραψαν το περιστατικό, τη ρώτησαν λεπτομέρειες για το συμβάν, το λόγο για τον οποίο βρισκόταν εκεί, τον ακριβή διάλογο ο οποίος πιθανόν εξόργισε τον ασθενή και αναζήτησαν μάρτυρες για να επιβεβαιώσουν το γεγονός», συμπληρώνεται.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τους εργαζομένους, πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό ξυλοδαρμού εντός του έτους.

 

 

 

πηγή real.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.