Δίκη για το Μάτι: Παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου για την αποφυγή παραγραφής αδικημάτων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την καθαρογραφή της δικαστικής απόφασης για το Μάτι το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να μην υπάρξει παραγραφή των αδικημάτων θα ζητήσει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα.

Η κ. Κλάπα αύριο κιόλας θα ζητήσει από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστοφορο Λινό να προβεί σε κάθε ενέργεια ώστε να προσδιοριστεί άμεσα η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται, η πρόεδρος του δικαστηρίου να απαλλαγεί από κάθε άλλο καθήκον για να μπορέσει να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη σύνταξη του σκεπτικού της απόφασης ούτως ώστε αυτό να είναι έτοιμο μέσα στο Μάιο.

Στόχος είναι εντός του Ιουνίου η Εισαγγελία να προσδιορίσει τη δίκη στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο αφενός για όσους καταδικασθέντες ασκήσουν έφεση, αφετέρου για όσους από εκείνους που αθωώθηκαν γίνουν δεκτά τα αιτήματα συγγενών θυμάτων νεκρών και εγκαυματιών για άσκηση έφεσης. Αλλά και η Εισαγγελία θα εξετάσει αυτεπαγγέλτως αν συντρέχουν λόγοι άσκησης έφεσης κατά της αθώωσης κατηγορουμένων.

Η όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας επιδιώκεται από τη δικαιοσύνη καθώς το 2026, όταν θα έχουν συμπληρωθεί τα 8 χρόνια μετά την τραγωδία, παραγράφονται όλα τα πλημμελήματα εάν οι καταδίκες δεν έχουν καταστεί αμετάκλητες, δεν έχει φτάσει δηλαδή η υπόθεση και στον Άρειο Πάγο.

Αίτημα συγγενών

Την ίδια ώρα, αίτημα προς την εισαγγελία Εφετών αναμένεται να υποβάλουν οι δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων ζητώντας να ασκήσει έφεση στην απόφαση του Δικαστηρίου τόσο ως προς το σκέλος των ποινών που επιβληθήκαν στους καταδικασθέντες όσο και ως προς το σκέλος των αθωώσεων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.