«Ματσάρα» στο Βόρειο Λονδίνο, συνεχίζουν αήττητες Άρσεναλ και Τότεναμ!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επρόκειτο για ένα συναρπαστικό πρώτο ημίχρονο ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Τότεναμ, με τις δύο ομάδες να καταφέρνουν να σκοράρουν από μία φορά στο καλό τους διάστημα στο ματς και να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για το δεύτερο μέρος.

Οι «κανονιέρηδες» μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και μπόρεσαν να απειλήσουν πρώτοι, όταν στο 12ο λεπτό ο Γκαμπριέλ Ζεσούς σούταρε από δύσκολη γωνία, αλλά ο Βικάριο αντέδρασε εξαιρετικά, διατηρώντας το 0-0.

Ακολούθησε ακόμη μία καλή στιγμή για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, με τον Ενκέτια να μην μετουσιώνει σε προβάδισμα το «δώρο» του Ουντότζι και τον Ιταλό γκολκίπερ να βγαίνει νικητής από τη μεταξύ τους «μονομαχία».

Ωστόσο, ό,τι δεν συνέβη στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, έλαβε χώρα στο 25’, όταν το σουτ του Μπουκάγιο Σάκα κόντραρε στον Ρομέρο, άλλαξε πορεία και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Εκεί η Άρσεναλ επιχείρησε να πιέσει ακόμη ψηλότερα, προκειμένου να βρει και δεύτερο γκολ, αλλά ο Ζεσούς δεν κατάφερε να κάνει το 2-0 στο 31’, όταν έκλεψε την μπάλα μέσα στην περιοχή, έπειτα από λάθος του Τζέιμς Μάντισον.

Από εκεί και πέρα, το ματς… άλλαξε και η Τότεναμ απείλησε δις, προτού ισοφαρίσει. Ο Ράγια κατέγραψε μία εκπληκτική απόκρουση στο 37ο λεπτό, σε προσπάθεια του Μπρέναν Τζόνσον, ο Ισπανός γκολκίπερ είπε και πάλι «όχι» σε προσπάθεια του ίδιου παίκτη, τέσσερα λεπτά μετά, αλλά στην εξέλιξη της φάσης, η ομάδα του Ποστέκογλου έκανε το 1-1.

Ο Σον με μία επαφή έφερε το ματς στην ισορροπία, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε δίχως μεγάλη φάση από εκεί και μετά, και ο Μικέλ Αρτέτα έμοιαζε να μην είναι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του.

Αντικατέστησε τον Ντέκλαν Ράις με τον Ζορζίνιο και τον Κάι Χάβερτς με τον Φάμπιο Βιέιρα και η Άρσεναλ έμοιαζε… καλύτερη στο ξεκίνημα της επανάληψης.

Ευτύχησε να πάρει και πάλι προβάδισμα, μετά το νέο λάθος του Ρομέρο, πέντε λεπτά μετά το ξεκίνημα. Υπέπεσε σε πέναλτι στο 49ο λεπτό, με την μπάλα να πηγαίνει προς τα δίχτυα σε προσπάθεια του Μπεν Γουάιτ.

Ο Σάκα το μετουσίωσε σε γκολ και η Άρσεναλ προηγήθηκε στο 52ο λεπτό, με τον Άγγλο διεθνή.

Ωστόσο, ένα λεπτό μετά, ο Ζορζίνιο «ισοφάρισε» τα λάθη, κάνοντας στη μεσαία γραμμή. Έχασε την μπάλα από τον Μάντισον ο Σον τα κατάφερε, με τον Νοτιοκορεάτη να σκοράρει και πάλι!

Η Άρσεναλ βρισκόταν σε «σοκ» για τα επόμενα λεπτά και λίγο έλειψε να «πληρώσει» την αφέλειά της, όταν ένα νέο λάθος του Ζορζίνιο στο 67ο λεπτό, λίγο έλειψε να φέρει το 3-2 για τους φιλοξενούμενους, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Το ματς έχασε τον ρυθμό που είχε στο πρώτο μέρος, και οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε προσωπικές μονομαχίες, η Άρσεναλ προσπαθούσε, αλλά έμοιαζε να μην έχει δυνάμεις και η Τότεναμ ήταν σοβαρή. Το 2-2 διατηρήθηκε μέχρι τέλους και αμφότερες συνεχίζουν αήττητες στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.