Τον Φρέντι Μπελέρη στις φυλακές θα επισκεφτεί ο Γιάννης Οικονόμου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τον εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρη, που παραμένει προφυλακισμένος από τις αλβανικές αρχές, θα επισκεφτεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Ο κ. Οικονόμου θα αναχωρήσει αύριο, Πέμπτη, για τα Τίρανα, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Διάσκεψης που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Berlin Process (Διαδικασία του Βερολίνου), με τη συμμετοχή υπουργών Εσωτερικών με αρμοδιότητα την Προστασία του Πολίτη, κρατών-μελών της Διαδικασίας, καθώς και του αναπληρωτή γενικού διευθυντή Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Johannes Luchner.

Πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, ενώ θα γίνει δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ.κ. Αναστάσιο.

Να σημειωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί διυπουργικό συνέδριο στα Τίρανα, με θέματα που αφορούν στην ολοκληρωμένη διαχείριση των συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια, την περιφερειακή συνεργασία στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και την συνεργασία για την κυβερνοασφάλεια στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην αλβανική πρωτεύουσα, πρόκειται να επισκεφτεί τον Φρέντι Μπελέρη στις φυλακές Δυρραχίου, την Παρασκευή.

Το πρόγραμμα του Γιάννη Οικονόμου

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου:

10:20: Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, Tauland Balla

12:30: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ.κ. Αναστάσιο

14:00-18:00: Διυπουργικό Συνέδριο

Οι ενότητες του συνεδρίου είναι οι εξής:

– Ολοκληρωμένη Διαχείριση Συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια

– Περιφερειακή συνεργασία στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος

– Συνεργασία για την κυβερνοασφάλεια στα Δυτικά Βαλκάνια

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου:

11:00: Επίσκεψη στις Φυλακές Δυρραχίου και τον Φρέντι Μπελέρηhttps://www.in.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.