Βραβεία Όσκαρ: Το «Riders» η υποψηφιότητα της Σλοβενίας για καλύτερη ξενόγλωσση ταινία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η ταινία «Riders», υπόσχεται να χαρίσει στη Σλοβενία το βραβείο Όσκαρ στην κατηγορία του Καλύτερου Ξενόγλωσσου Φιλμ.

Σε σκηνοθεσία του Ντόμινικ Μέντσεϊ, το «Riders» θα προσδώσει μια νότα «υπαρξισμού» στα βραβεία Όσκαρ. Η ταινία έχει να κάνει με δύο φίλους που ξεκινούν από την μικρή πόλη στην οποία μένουν για ένα ταξίδι προσωπικής αναζήτησης, σε μια προσπάθεια να βρουν τον εαυτό τους.

Το έργο έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο το 2022 και κέρδισε επάξια, όπως γράφουν οι κριτικές, την υποψηφιότητα Καλύτερου Νέου Κινηματογράφου στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ του Πεκίνου.

Ο σκηνοθέτης Ντόμινικ Μέντσεϊ, κέρδισε με το κινηματογραφικό ντεμπούτο του τη διεθνή προσοχή, γεγονός που του δίνει την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση να συνεχίσει μια μακρά πορεία σε όλο τον κόσμο, όπως ανέφερε συγκεκριμένα η Σλοβενική Ομοσπονδία Ενώσεων Δημιουργών Ταινιών στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας.

Η ταινία διαδραματίζεται το 1999 ταινία και ακολουθεί τους δύο πρωταγωνιστές, καθώς ταξιδεύουν στις μόλις ανεξαρτητοποιημένες χώρες, Σλοβενία και Κροατία. Στη διαδρομή παίρνουν μαζί τους μια γυναίκα που έχει δραπετεύσει και έναν ηλικιωμένο ποδηλάτη.

Η πλοκή επικεντρώνεται σε ένα επικίνδυνο ταξίδι, στο οποίο προβλήματα κρύβονται πίσω από κάθε στροφή του δρόμου, δημιουργώντας καταστάσεις που ωθούν τους πρωταγωνιστές να διακόψουν τους δεσμούς τους με τις παλιές αντιλήψεις τους για τον κόσμο.

Η ταινία «Riders» κέρδισε τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Σλοβενικού Κινηματογράφου πέρυσι, μεταξύ των οποίων για τον Καλύτερο Πρωταγωνιστικό Ρόλο και το Καλύτερο Μοντάζ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.