Ουκρανία: Έξι νεκροί, ανάμεσά τους ένα νεογνό από ρωσικό βομβαρδισμό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με drones και πυραύλους κλιμακώνονται οι πολεμικές επιχειρήσεις στο μέτωπο της Ουκρανίας ενώ συνεχίζεται η ένταση στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κιέβου έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικό βομβαρδισμό στη νότια ουκρανική επαρχία Χερσώνα. Ανάμεσα στα θύματα και ένα νεογνό.

 

«Η Ρωσία σκότωσε έξι ανθρώπους στην επαρχία Χερσώνα», δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο.

Από τον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν τρεις ενήλικοι και ένα νεογνό 23 ημερών στην τοποθεσία Σιρόκα Μπάλκα και δύο ακόμη άτομα στην τοποθεσία Στάνισλαφ, ανέφερε.

Προειδοποιητικά πυρά σε εμπορικό πλοίο

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η ένταση στη Μαύρη Θάλασσα, με την Ουκρανία να αναφέρει ότι έχει πραγματοποιήσεις πολλαπλές επιθέσεις με drones στην Κριμαία και τη Μόσχα να δηλώνει ότι έχει αποκρούσει επιθέσεις τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά.

 

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο εκτόξευσε σήμερα προειδοποιητικά πυρά εναντίον φορτηγού πλοίου με σημαία Παλάου, το οποίο κατευθυνόταν σε ουκρανικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το πλοίο συνέχιζε την πορεία του προς ουκρανικό λιμάνι, μετά από επιθεώρηση που του έγινε από ρωσικές δυνάμεις, ανέφερε η Μόσχα.

Ακόμα έκανε λόγο για ρωσικές αντιαεροπορικές δυνάμεις που κατέρριψαν σήμερα τουλάχιστον τρία ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από περιοχές στη δυτική Ρωσία.

Δύο drones καταρρίφθηκαν πάνω από την επαρχία Μπέλγκοροντ ένα άλλο πάνω από την επαρχία Κουρσκ, σύμφωνα με το υπουργείο.

Επιθέσεις σε στρατιωτική βάση στην Κριμαία

Από την πλευρά της η Ουκρανία έκανε λόγο για δεκάδες νεκρούς μετά από επιθέσεις drones σε στρατιωτική βάση στην Κριμαία. Ειδικότερα ουκρανικό δημοσίευμα ανέφερε ότι χρησιμοποιήθηκαν 17 drones στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς Σάββατο στη βάση κοντά στο Γιεβπατόριγια.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, «δεκάδες κατακτητές» σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν. Ζημιές προκλήθηκαν και σε εξοπλισμό», όπως ανέφερε η εφημερίδα αργά χθες. Ωστόσο η ακριβής έκταση της ζημιάς ερευνάται. Οι πληροφορίες δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρωθούν από ανεξάρτητη πηγή, ανέφερε το dpa.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.