Σίτι: Ζορίστηκε, αλλά νίκησε 1-0 τη Νιούκαστλ στο Etihad

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Η Νιούκαστλ εμφανίστηκε με αυτοπεποίθηση στο «Etihad». Πατούσε γερά, καλά, σοβαρά και επιτέθηκε προς την περιοχή του Έντερσον. Η Σίτι, μόλις λίγες μέρες μετά το ταξίδι στην Αθήνα και την κατάκτηση του Super Cup Ευρώπης απέναντι στην Σεβίλλη, κάθε άλλο παρά άνετη ήταν. Δεν υπήρχε περίπτωση, άλλωστε, να είναι άνετη με μια τέτοια αντίπαλο.
Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη καλή τελική προς την εστία των φιλοξενούμενων ήταν στο 14ο λεπτό από τον Ακάντζι, ενώ, ο Χάαλαντ έκανε φάση για γκολ μετά το 40ο λεπτό! Κι όμως, τότε το σκορ ήταν στο 1-0 για την Σίτι, αφού, ο Χούλιαν Άλβαρες με τρομερό σουτ εκτός περιοχής μετά από γύρισμα του Φόντεν, άνοιξε το σκορ. Ο Αργεντινός βρήκε χώρο και χρόνο εκνευρίζοντας τον Χάου και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν το 13ο του γκολ σε 13 εντός έδρας εμφανίσεις και έχει πλέον συμμετοχή σε 20 τέρματα με τη φανέλα των «πολιτών» σε όλες τις διοργανώσεις, σε 26 ματς ως βασικός.
Η Νιούκαστλ πίεζε και πριν την ανάπαυλα και προσπάθησε να συνεχίσει να παίζει διεκδικώντας το ματς στο δεύτερο μέρος. Παρ’ όλα αυτά, η συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν έφτασε ποτέ σε υψηλά επίπεδα θεάματος και ταχύτητας και ενθουσιασμού προς τον κόσμο. Η Σίτι δεν μπορούσε να βελτιώσει την απόδοσή της, με τον Φόντεν πάντως να προσπαθεί στο open-play να δημιουργήσει καταστάσεις για σκοράρισμα. Μέχρι και οι οπαδοί γύρισαν προς τον Πεπ και του φώναζαν να βρει τρόπο να εξασφαλιστεί η νίκη, με τον Καταλανό ν’ απαντά με χιούμορ και τελικά να βλέπει τους παίκτες του πως δεν χρειάζονταν κάτι περισσότερο για να παραμείνει το 1-0 μέχρι τέλους. 
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.