ΠΑΟΚ – Αστέρας 3-0: Από τριάρα σε τριάρα με σούπερ Ζίβκοβιτς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε την παράδοση που τον θέλει να κερδίζει τον Αστέρα με τον Λουτσέσκου στον πάγκο του, έκανε το επτά στα επτά επί των Αρκάδων με τον Ρουμάνο στον πάγκο, και μάλιστα με νέα τριάρα μέσα σε τρεις μέρες. Ο Δικέφαλος που προερχόταν από την επικράτηση με 3-0 επί της Χάιντουκ αν και είχε αρκετές αλλαγές στη σύνθεση του επικράτησε του Αστέρα και πάλι με 3-0 με τον Ζίβκοβιτς να πετυχαίνει δύο γκολ και τον Σβαμπ να έχει δύο ασίστ.

Ο Μουργκ ήταν αυτός που είχε ανοιξει το σκορ με όμορφο πλασέ στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης ενώ ο Σαμάτα αποχώρησε τραυματίας από την Τούμπα όπως και ο Εκόνγκ και υπάρχει φόβος για την παρουσία τους στο παιχνίδι του Conference League με αντίπαλο την Χαρτς.

Από την άλλη ο Αστέρας πάλεψε το παιχνίδι, είχε δοκάρι σε εκτέλεση πέναλτι του Μιντέλο και θα μπορούσε να είχε βάλει ένα γκολ στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Φουλ… rotation από Λουτσέσκου
Τρεις μέρες μετά τη Χάιντουκ και ενόψει του αγώνα με τη Χαρτς ο Λουτσέσκου προχώρησε σε φουλ rotation στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ η οποία είχε επτά νέα πρόσωπα σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στους Κροάτες. Μόνο οι Κοτάρσκι, Εκόνγκ, Σβαμπ και Ζίβκοβιτς ήταν βασικοί και την Πέμπτη.

Αυτό όπως ήταν λογικό επηρέασε αρχικά τον ΠΑΟΚ ο οποίος αρχικά απείλησε στο 14′ με σουτ του Σβαμπ εκτός περιοχής το οποίο έφυγε έξω.

Ο Αστέρας απάντησε στο 18′ με σουτ του Μουνάφο ενώ στο 19′ είχε την πρώτη καλή στιγμή να ανοίξει το σκορ όταν ο Κρέσπι βρέθηκε σε θέση βολής, επιχείρησε το σουτ αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε.

Ο Μουργκ άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ
Στο 22′ του αγώνα ο Μουργκ άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ με ωραίο γκολ. Ο μέσος πήρε τη μπάλα με ωραίο τρόπο μετά την υπέροχη κάθετη πάσα του Σβαμπ, γύρισε, βγήκε τετ α τετ με το Νίκο Παπαδόπουλο και με πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Εν συνεχεία υπήρξε διακοπή στο παιχνίδι για να δροσιστούν οι παίκτες των δύο ομάδων και ο ρυθμός έπεσε και για είκοσι λεπτά δεν υπήρξε κάποια φάση στο ματς.

Το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους στην Τούμπα. Αρχικά στο 41′ ο Μιντέλο δέχτηκε μια κλοτσιά μέσα στην περιοχή από τον Εκόνγκ και ο διαιτήτης έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση του αλλά έστειλε τη μπάλα να τραντάξει το αριστερό δοκάρι του Κοτάρσκι.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φωτιάς έδειξε και πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σε πτώση του Τάισον υπό την πίεση του Καστάνο. Το VAR των κάλεσε να δει ξανά τη φάση και εν τέλει άλλαξε την απόφαση του και έδειξε κίτρινη για θέατρο στον Βραζιλιάνο.

Δύο γκολ σε πέντε λεπτά ο Ζίβκοβιτς
Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές στη σύνθεση του και από τα πρώτα λεπτά έψαξε ένα δεύτερο γκολ για να διώξει από πάνω του το άγχος. Αυτό ήρθε στο 54′ όταν ο Σβαμπ από τα αριστερά γύρισε διαγώνια τη μπάλα προς τον Ζίβκοβιτς ο οποίος με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Σέρβος πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο ΠΑΟΚ έφυγε πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Μουργκ να περνάει όποιον βρήκε μπροστά του, έβγαλε μια υπέροχη διαγώνια πάσα στον Τάισον που έκανε το σουτ με τον Παπαδόπουλο να διώχνει με το ένα χέρι, η μπάλα έφτασε τον Ζίβκοβιτς που με ωραίο πλασέ με το αριστερό έκανε το 3-0 για τους γηπεδούχους.

Το παιχνίδι από εκεί και πέρα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Με τον ΠΑΟΚ να έχει και άλλες καλές στιγμές για ένα πιο ευρύ σκορ με τους Οζντόεφ και Κωνσταντέλια αλλά τελικά δεν κατάφερε να πετύχει άλλο γκολ.

Τα στατιστικά και οι καλύτερες επιδόσεις στο ΠΑΟΚ – Αστέρας
Τα στατιστικά και οι καλύτερες επιδόσεις στο ΠΑΟΚ – Αστέρας SPORT24/OPTA
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Εκόνγκ (64′ Νάσμπεργκ), Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Οζντόεφ, Σβαμπ, Μουργκ, Ζίζβκοβιτς (75′ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Μπράντον Τόμας (75′ Σαμάτα, 85′ λ. τρ. Τζίμας)

ΑΣΤΕΡΑΣ: Παπαδόπουλος (62′ Σγουρής), Καστάνο, Τζουκάνοβιτς, Καρμόνα (82′ Γκαρσία), Άλβαρες, Μουνάφο, Αλάγκμπε, Μπερτόλιο, Σίτο (75′ Μπαρτόλο), Καλτσάς (82′ Ζουγλής), Μιντέλο (75′ Μάντζης).

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.