Νέα χρηματοδότηση 4 εκατ. ευρώ για έργα πολιτισμού στη Δυτική Ελλάδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με 4 εκατ .ευρώ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτεί την ανάδειξη του πολιτιστικού της αποθέματος, καθώς ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης υπέγραψε την ένταξη της πράξης «Παρεμβάσεις Πολιτισμού σε περιοχές περιβαλλοντικού, πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος» στο Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2021-2027».

Πρόκειται όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, για δράση που αποσκοπεί στην πολιτιστική – τουριστική αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Περιφέρειας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόσκληση που εξέδωσε  η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2021-2027», δύνανται να ενισχυθούν δράσεις, όπως:

–  Ανάδειξη, αξιοποίηση, προβολή, δικτύωση πολιτιστικών μνημείων/ αρχαιολογικών χώρων για την ενίσχυση της επισκεψιμότητάς τους.

–  Διαμόρφωση πολιτιστικών – τουριστικών διαδρομών σε πολιτιστικούς/ αρχαιολογικούς χώρους.

–  Αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια να αναδείξουμε το πολιτιστικό απόθεμα της Δυτικής Ελλάδας. Ήδη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» είχαν ενταχθεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 5,6 εκατ. ευρώ, τα οποία δρομολογήσαμε. Τρέξαμε με μεγάλες ταχύτατες για να τα δούμε να  υλοποιούνται. Προχωρήσαμε όμως έγκαιρα και με μεθοδικότητα στον προγραμματισμό νέων προσκλήσεων, έχοντας κατά νου ότι η ιστορία και ο πολιτισμός, αποτελούν τα μεγάλα κεφάλαια της Δυτικής Ελλάδας.

Θέλουμε ο κάθε πολίτης της Δυτικής Ελλάδας να είναι περήφανος για την ιστορία και τον πολιτισμού του. Η ανάδειξη της πολύτιμης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας αποτελεί προτεραιότητα της περιφερειακής Αρχής, όχι μόνο γιατί αποτελεί ένδειξη σεβασμού του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού προς τον αρχαίο, αλλά και γιατί είναι μία δράση ουσιαστικής εξωστρέφειας που αποσκοπεί στην ενίσχυση του πολιτισμικού και τουριστικού προϊόντος», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ.Φαρμάκης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.