Μεγάλος ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Τρίτη στη Δυτική Ελλάδα – ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα Τρίτη, 1η Αυγούστου, σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε ετοιμότητα παραμένει το σύνολο των δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για την Τρίτη, 1η Αυγούστου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για τις εξής περιοχές:

* Αττική και Κύθηρα

* Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόνησσο, Ήπειρο

* Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καβάλα και περιοχές Μαγνησίας

* Ηράκλειο, Λασίθι, νησιά Ιονίου και Ανατολικό Αιγαίο.

230801.jpg

Εξαιτίας της υψηλής επικινδυνότητας, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά..

Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται η χρήση πυρός στην ύπαιθρο για διαφόρους λόγους καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.