Επίσκεψη Πέτρου Ψωμά στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισκέφτηκε τη Δευτέρα ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Πέτρος Ψωμάς, προκειμένου να συναντηθεί με τον Υπουργό Δημήτρη Παπαστεργίου και να συζητήσει μαζί του αυτοδιοικητικά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. «Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε τη χώρα» είπε ο Υπουργός, εξηγώντας πως «πολλές από αυτές τις αλλαγές θα περάσουν τα προσεχή χρόνια μέσα από τους δήμους και τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης».

Μεγάλο μέρος της συζήτησης των δύο ανδρών περιστράφηκε γύρω από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα προγράμματα που αφορούν τις έξυπνες πόλεις, τις σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τις σχετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου καθώς και τις ευκαιρίες που προσφέρει στην εποχή μας η τεχνολογία, προκειμένου να γίνει αρωγός στη ζωή και την καθημερινότητά μας. «Περνάμε σε μια πιο ώριμη ψηφιακά Ελλάδα» δήλωσε ο Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Πέτρος Ψωμάς ζήτησε να μάθει πως αυτή η αλλαγή μπορεί να επηρεάσει άμεσα τους δήμους και πιο συγκεκριμένα τον Δήμο Πατρέων.

Ο Υπουργός, ως πρώην αυτοδιοικητικός (Δήμαρχος του Δήμου Τριακκαίων για μια δεκαετία και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος από το 2019 μέχρι πρόσφατα), είναι σε θέση να γνωρίζει τόσο τις ιδιαιτερότητες όσο και τις ευκαιρίες των δήμων. Εξήγησε, λοιπόν, στον επικεφαλής του σπιράλ για τις δυνατότητες απλοποίησης των διαδικασιών, τις εργασίες που πλέον μπορούν να γίνονται ψηφιακά, για το πράσινο πρόσημο της τεχνολογίας κ.α. Ισχυρίστηκε μάλιστα πως «τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να εφαρμοστούν οι καλές ιδέες, αφού έχουμε διαθέσιμα το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ και ένα μέρος από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων». «Είναι η ώρα να σχεδιάσουμε έργα στοχευμένα, τα οποία θα δίνουν πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα των πολιτών» κατέληξε ο Υπουργός.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Πέτρος Ψωμάς είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Δημήτρη Παπαστεργίου για το πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης σπιράλ, εστιάζοντας στις προτάσεις που αφορούν τη χρήση τεχνολογίας και ειδικών εφαρμογών, προκειμένου η Πάτρα να εξελιχθεί σε πράσινη και κλιματικά ουδέτερη πόλη. Ο Υπουργός επικρότησε τις προτεινόμενες θέσεις και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις αυτοδιοικητικές προσπάθειες, σαν αυτή του σπιράλ, που διαθέτουν όραμα, σχεδιασμό, γνώση και ομάδα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.