Νέα Φιλαδέλφεια – Στη φυλακή και οι 105 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μιχάλη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στους κατηγορούμενους προστέθηκε Κροάτης, το όνομα του οποίου δεν περιλαμβάνεται στο διαβιβαστικό, καθώς συνελήφθη αργότερα και είναι αδελφός ήδη κατηγορούμενου στην υπόθεση – Για ένα ακόμα πρόσωπο, Έλληνα, δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, καθώς δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία του, ενώ οι Αρχές εκτιμούν πως υπάρχουν κάποιοι Κροάτες που έχουν διαφύγει από τη χώρα – Θα οδηγηθούν σε 16 διαφορετικές φυλακές

Στη φυλακή οδηγούνται όλοι οι κατηγορούμενοι οι οποίοι βρέθηκαν ενώπιον των τριών ανακριτών και απολογήθηκαν επί τρεις ημέρες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Συνολικά αποφασίστηκαν 105 προφυλακίσεις από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα. 102 Κροάτες, δύο Έλληνες και ένας κατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής και θα οδηγηθούν σε 16 σωφρονιστικά καταστήματα ανά την Ελλάδα.

Στους κατηγορούμενους προστέθηκε και ένας Κροάτης, το όνομα του οποίου δεν περιλαμβάνεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, καθώς συνελήφθη αργότερα και είναι αδελφός ήδη κατηγορούμενου στην υπόθεση. Κι αυτός έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Για ένα ακόμα πρόσωπο που περιλαμβάνεται στο διαβιβαστικό, Έλληνα, δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, καθώς δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία του, ενώ οι αρχές εκτιμούν πως υπάρχουν κάποιοι Κροάτες που έχουν διαφύγει από τη χώρα.

Οι κατηγορούμενοι που πέρασαν την Κυριακή το «κατώφλι» των ανακριτών, αρνήθηκαν κάθε σχέση με την αιματηρή συμπλοκή. Ένας 40χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται να είναι επικεφαλής της κροατικής ομάδας φανατικών φιλάθλων, «Bad Blue Boys», ισχυρίστηκε στην απολογία του πως ήρθε αεροπορικώς από τη Βιέννη όπου διαμένει για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους μετά το τέλος της προπόνησής της.

Όπως φέρεται να ισχυρίστηκε, εκεί δέχθηκαν επίθεση, ωστόσο υποστήριξε πως δεν έχει σχέση με την επίθεση και τη δολοφονία. Όπως τόνισε επίσης, έχει συλληφθεί στο παρελθόν για επεισόδια, αλλά δεν είναι ο αρχηγός των «Bad Blue Boys».

Κάθε σχέση με τη δολοφονική επίθεση αρνήθηκαν και δύο Κροάτες που συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα. Όπως υποστήριξαν, ήρθαν στην Ελλάδα οδικώς για ολιγοήμερες διακοπές, ταξίδεψαν στην Αθήνα, πήγαν στο Σύνταγμα για καφέ και συνέχεια αναχώρησαν για άλλο προορισμό. Όπως ανέφεραν, ενώ βρίσκονταν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πάνω στην ταραχή τους ξέχασαν και το σακίδιο που είχαν μαζί τους.

Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 40 φυλακιστήρια για 16 σωφρονιστικά καταστήματα ανά την επικράτεια για όσους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Οι κατηγορούμενοι έχουν «σπάσει» σε ομάδες των 1-3 κρατουμένων. Οι πιο πολυπληθείς ομάδες αφορούν τους οκτώ που θα κρατηθούν στις φυλακές Αυλώνα και τους έξι που οδηγούνται στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.