Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα, με τη φωτιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Αλεξανδρούπολη που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου (19/8).

Η πυρκαγιά πλησιάζει τα χωριά Αγνάντια και Άνθεια και κινείται βόρεια του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης.

Ο πυκνός καπνός που έχει φτάσει στην πόλη της Αλεξανδρούπολης έχει δημιουργήσει μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, με τις Αρχές να ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Μάλιστα, χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο τρεις ηλικωμένοι με αναπνευστικά προβλήματα, με την κατάσταση της υγείας τους να χαρακτηρίζεται σταθερή.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Στις αυλές των πρώτων σπιτιών έχουν φτάσει οι φλόγες της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη, όπως επιβεβαίωσε o δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης.

Μέχρι στιγμής έχει δοθεί εντολή εκκένωσης οκτώ περιοχών:

  • Λουτρό
  • Αγνάντια
  • Αριστηνό
  • Δωρικό
  • Νίψα
  • Πεύκα
  • Αετοχώρι
  • Άνθεια

Μήνυμα του 112 εστάλη και στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Οι κατοίκοι των περιοχών που έχουν εκκενωθεί οργανωμένα θα μεταφερθούν στο πολυκοινωνικο της Αλεξανδρούπολης όπου θα τους υποδεχθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και ο Ερυθρός Σταυρός.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης, περιέγραψε στο CNN Greece με μια μόνο λέξη την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή: «Καιγόμαστε».

Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης

Οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Σοβαρό πρόβλημα δημιουργούν και οι πυκνοί καπνοί, οι οποίοι καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση. Ειδικότερα, οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων έχουν έρθει σε επαφή με το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, καθώς ο πυκνός καπνός μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ορατότητα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης.

Η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας αφορά το τμήμα από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης, ενώ οι οδηγοί και οι πολίτες παρακαλούνται -για την ασφάλειά τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

«Αν γλιτώσει το σπίτι μου θα γλιτώσω και εγώ»

«Πού να πάω; Εδώ θα μείνω με το σπίτι μου. Αν γλιτώσει το σπίτι μου θα γλιτώσω και εγώ», δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Την εκκένωση των οικισμών Λουτρό, Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό κλήθηκαν να εκκενώσουν οι κάτοικοι, λόγω της πυρκαγιάς που καίει από το πρωί του Σαββάτου (19/8) στην Αλεξανδρούπολη.

Λίγο αργότερα εστάλη εντολή εκκένωσης και από την περιοχή Άνθεια με κατεύθυνση την Αλεξανδρούπολη.

Οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, με την Πυροσβεστική να αναφέρει πως από το προς το παρόν δεν κινδυνεύουν σπίτια.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση των οικισμών Νίψα, Πεύκα, Αετοχώρι.

O δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης, περιέγραψε με μια μόνο λέξη την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή: «Καιγόμαστε».

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 04:40 τα ξημερώματα του Σαββατού (19/8) στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης.

Στο σημείο επιχειρούν 135 πυροσβέστες, έξι ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 31 υδροφόρα οχήματα, επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Επίσης, στην κατάσβεση συμμετέχουν υδροφόρες των δήμων.

Παράλληλα, στην περιοχή έχουν καταφθάσει πυροσβεστικές δυνάμεις και από την Αθήνα.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία

Ισχύει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, της Εγνατίας Οδού Κήπων – Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης, λόγω της πυρκαγιάς σε δασική έκταση πλησίον Πυλαίας – Φερών Έβρου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.