Παναθηναϊκός – Χάποελ Μπερ Σεβά 1-1: Άρεσαν νέοι και Ζέκα στα αποκαλυπτήρια στη Λεωφόρο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ένα “καυτό” βράδυ και σε συνθήκες που δεν επιτρέπουν να παίξεις ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι την Χάποελ Μπερ Σεβά με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να βλέπει αρκετά όμορφα στοιχεία σε αυτό το 1-1 κόντρα στους Ισραηλινούς.

Στα αποκαλυπτήρια των πράσινων στη Λεωφόρο, μπροστά σε 5.000 φίλους του, ο Παναθηναϊκός, είχε κάποια από τα στοιχεία που θέλει να βάλει τη νέα σεζόν στο παιχνίδι του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ενώ είδε τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του αλλά και τον Ζέκα να δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Λοντίγκιν κάτω από τα γκολπόστ. Ο Κώτσιρας βρέθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας με τον Μλαντένοβιτς να παίζει στα αριστερά και στο κέντρο της άμυνας βρέθηκαν οι Σιδεράς-Μάγκνουσον. Ως “εξάρι” μπροστά τους έπαιξε ο Πέρεθ έχοντας δίπλα του τον Κλεϊνχέισλερ και η τριάδα μπροστά τους ήταν οι Παλάσιος-Βέρμπιτς στα δύο άκρα, ο Μπερνάρ στο “10” και ο Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης.

Οι πράσινοι από τα πρώτα λεπτά πήραν τη μπάλα στα πόδια τους και προσπαθούσαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, πίεζαν ψηλά και προσπαθούσαν εν γένει να έχουν τη μπάλα την περισσότερη ώρα. Όπως και στα πρώτα φιλικά της σεζόν σε φάση ανάπτυξης ο Μλαντένοβιτς έμπαινε προς τα μέσα για να δημιουργήσει υπέρ αριθμία στο χώρο του κέντρου.

Οι πράσινοι έβγαλαν κάποιους ωραίους συνδυασμούς αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν αξιόλογες τελικές. Ένα σουτ του Σπόραρ στην αρχή του ματς (6′) και ένα πλασέ που προήλθε μετά από κλέψιμο του Παλάσιος και σουτ του Σλοβένου φορ (26′) αποδείχτηκαν εύκολη δουλειά για τον Μαρτσιάνο.

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 30′ όταν για πρώτη φορά στην αναμέτρηση ο Μλαντένοβιτς άνοιξε το πλάτος της επίθεσης στα αριστέρα, έκανε μια πολύ ωραία σέντρα και ο Βέρμπιτς που είχε πάρει θέση φορ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε και στον Βίτορ άλλαξε λίγο πορεία και κατέληξε στα δίχτυα των Ισραηλινών.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανεβάσουν τις γραμμές τους και να απειλήσουν. Είχαν μια καλή στιγμή μετά το 1-0 του Παναθηναϊκού και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 43′. Ο Παλάσιος έκανε μια πάσα προς τον Κώτσιρα ο οποίος δεν μπόρεσε να την πάρει μπροστά, την έχασε με τους παίκτες της Χάποελ να βγαίνουν γρήγορα στο τρανζίσιον από τα αριστερά. Ο Πέτερσεν έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Στογιάνοφ ο οποίος πλάσαρε για το 1-1.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γιοβάνοβιτς έκανε εννιά αλλαγές καθώς διατήρησε στην ενδεκάδα τους Λοντίγκιν και Σιδερά και πέρασε στο ματς τους Βαγιαννίδη, Φικάι, Χουάνκαρ, Τσόκαϊ, Ζέκα, Τζούριτσιτς, Μαντσίνι, Αϊτόρ και Γερεμέγεφ.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την υπεροχή στην αναμέτρηση και τη μπάλα στα πόδια του. Και πάλι όμως όπως και στο πρώτο 45λεπτο δεν μπορούσε να βγάλει φάσεις στην αντίπαλη εστία. Αντίθετα η Μπερ Σεβά ήταν αυτή που απείλησε πρώτο στο 58′ όταν ο Κλιμάλα βγήκε τετ α τετ με τον Λοντίγκιν με τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού να διώχνει σε κόρνερ.

Η πρώτη καλή στιγμή για το τριφύλλι στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 63′ όταν ο Τζούριτσιτς άλλαξε τη μπάλα ωραία με τον Γερεμέγεφ μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ με τον Μαρσιάνο να διώχνει σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι στο επόμενο λεπτό έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο Ελίας μπήκε από τα αριστερά, επιχείρησε το διαγώνιο σουτ με τον Λοντίγκιν και πάλι να διώχνει εντυπωσιακά με το ένα χέρι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν (65′ Μπρινιόλι), Κώτσιρας (46′ Βαγιαννίδης), Σιδεράς (65′ Κάτρης), Μάγκνουσον (46′ Φικάι), Μλαντένοβιτς (46′ Χουάνκαρ), Πέρεθ (46′ Τσόκαϊ), Κλεϊχνέισλερ (46′ Ζέκα), Μπερνάρ (46′ Τζούριτσιτς), Παλάσιος (46′ Μαντσίνι), Βέρμπιτς (46′ Αϊτόρ), Σπόραρ (46′ Γερεμέγεφ).

ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ: Μαρτσιάνο, Ελχαεμέντ (46′ Μπαριέρο), Αμπουάμπιντ (60′ Σαφούρι), Βίτορ (81′ Μπέρενστειν), Λόπες, Σαμίρ (46′ Γιελχέσκελ), Γκορντάνα (81′ Γκάναχ), Στογιάνοφ (60′ Ελίας), Μπαντάς (70′ Σέφερ), Πέτερσον (70′ Πάουντ), Κλιμάλα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.