Ντίναμο Ζάγκρεμπ – Αστάνα 4-0: Οι Κροάτες έκαναν περίπατο και ετοιμάζονται για τα ραντεβού με την ΑΕΚ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η ΑΕΚ προτιμάει να αντιμετωπίσει την Ντίναμο Ζάγκρεμπ και όχι την Αστάνα στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League αφού αν την περάσει θα βρεθεί εκείνη στους ισχυρούς των play offs της διοργάνσης, όμως για να φτάσει μέχρι εκεί θα χρειαστεί να κάνει δύο εξαιρετικά παιχνίδια μέσα στον Αύγουστο.

Αυτό το διαπίστωσε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο το βράδυ της Τρίτης (25/07), με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ να υποδέχεται την Αστάνα στο πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και να κάνει επίδειξη δύναμης, επικρατώντας 4-0 και κλείνοντας ουσιαστικά θέση για τον τρίτο γύρο που περιμένει η νταμπλούχος Ελλάδας.

Ουσιαστικά, η ομάδα του Ίγκορ Μπίστσαν καθάρισε την υπόθεση νίκη και αγκάλιασε την πρόκριση από το πρώτο μέρος, όταν μέσα σε οκτώ λεπτά ζάλισε τους Καζάκους στέλνοντας τρεις φορές τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Στο 36ο λεπτό ο Πέτκοβιτς άνοιξε το δρόμο με δυνατό σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, για να πάρει τη σκυτάλη ο Ιβάνουσετς.

Ο διεθνής Κροάτης μεσοεπιθετικός έκανε δύο τα γκολ της ομάδας του στο 41′ με συρτό δεξί σουτ από το ημικύκλιο και έκανε το 3-0 στο 43′ με κεφαλιά, για να κλείσει με ονειρεμένο τρόπο το πρώτο μέρος, που βρήκε τους Κροάτες να βρίσκονται σε έναν διαρκή επιθετικό μονόλογο με 76% κατοχή μπάλας.

Η κατάσταση όχι μόνο δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος (ολοκληρώθηκε το ματς με 19-1 τελικές υπέρ της Ντινάμο) αλλά μπήκε και το κερασάκι στην τούρτα, με τον Ιβάνουσετς να πανηγυρίζει χατ-τρικ με πανέμορφο φαλτσαριστό μακρινό σουτ και να γράφει το τελικό 4-0, που στέλνει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- την Ντινάμο στο δρόμο της ΑΕΚ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.