Ισόπαλος 1-1 ο Παναθηναϊκός με τη Χάποελ Μπερ Σεβά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο ισόπαλο 1-1 έμεινε το πρώτο φιλικό του Παναθηναϊκού επί ελληνικού εδάφους με αντίπαλο την ισραηλινή Χάποελ Μπερ Σεβά, κάτω από εξαντλητικές -λόγω του καύσωνα- καιρικές συνθήκες. Με μικρά καλά διαστήματα στο παιχνίδι τους οι «πράσινοι», έδειξαν αρκετά «σφιγμένοι» απ’ την προετοιμασία και δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ τις σημαντικές ευκαιρίες που δημιούργησαν κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Βέρμπιτς με κεφαλιά στο 30’ άνοιξε το σκορ για το «τριφύλλι», ενώ ο Στογιάνοφ ισοφάρισε στο 44’ για τη Χάποελ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με αρκετή όρεξη τον αγώνα, πίεσε ψηλά την ισραηλινή ομάδα και δεν της επέτρεψε να χτίσει το παιχνίδι της και στο 6ο λεπτό είχε την πρώτη τελική του με τον Σπόραρ, ο οποίος σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ της Χάποελ.

Στο 14’ από εξαιρετική ανάπτυξη του Παναθηναϊκού, η μπάλα κατέληξε στον Βέρμπιτς που σέντραρε, όμως λίγο πριν εκτελέσει ο Σπόραρ, ο Στογιάνοφ του πήρε την… μπουκιά από το στόμα. Το πρέσινγκ των «πράσινων» έφερε κι άλλη μία, ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 26’ όταν από κλέψιμο του Παλάσιος, ο Σπόραρ βρέθηκε σε θέση βολής και πλάσαρε, αλλά ο Μαρσιάνο απέκρουσε με τα πόδια.

Οι «πράσινοι» πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 30’, όταν από πολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας και σέντρα του Μλαντένοβιτς από τα αριστερά, ο Βέρμπιτς έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε και στον Βίτορ και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Μαρσιάνο για το «πράσινο» 1-0.

Στη μία και μοναδική φάση που αδράνησε η «πράσινη» άμυνα, η Χάποελ έφτασε στην ισοφάριση στο 44ο λεπτό. Σε ωραία κίνηση και σέντρα του Πέτερσον από τα αριστερά, ο Στογιάνοφ με απευθείας εκτέλεση έφερε το ματς στα ίσα, κάνοντας το 1-1 για τους Ισραηλινούς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε τα 9/11 του αρχικού σχήματος μοιράζοντας το χρόνο σ’ όλη την ομάδα του και χρησιμοποιώντας τον Φίλιπ Τζούριτσιτς στο «10». Ο Παναθηναϊκός έγινε αμέσως πολύ πιεστικός και στο πρώτο δίλεπτο, έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τους Γερεμέγεφ και Μαντσίνι.

Στο 63’ από ασίστ του Γερεμέγεφ, ο Τζούριτσιτς βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή κι εκτέλεσε με τη μία, όμως ο Μαρσιάνο απέκρουσε εντυπωσιακά στη γωνία του. Ο Παναθηναϊκός έφτασε άλλη μία φορά κοντά στο γκολ στο 75’ απ’ την πολύ ωραία προσπάθεια του Χουάνκαρ που κόπηκε απ’ τους αμυντικούς, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το πλασέ του Μαντσίνι πέρασε λίγο άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η σέντρα-σουτ του Τζούριτσιτς αιφνιδίασε τους πάντες και χτύπησε στο δεξί δοκάρι της Χάποελ, ενώ στο 84’ από πολύ ωραίο ένα-δύο του Τζούριτσιτς με τον Γερεμέγεφ, ο Σέρβος μεσοεπιθετικός βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Κίτρινες: Σιδεράς, Μπρινιόλι – Ζεχεζέλ, Ελίας

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (65’ Μπρινιόλι), Κώτσιρας (46’ Βαγιαννίδης), Σιδεράς (65’ Κάτρης), Μάγκνουσον (46’ Φικάι), Μλαντένοβιτς (46΄Χουάνκαρ), Ρουμπέν (46’ Τσόκαϊ), Κλεϊνχέισλερ (46’ Ζέκα), Παλάσιος (46’ Αϊτόρ), Μπερνάρ (46’ Τζούριτσιτς), Βέρμπιτς (46’ Μαντσίνι), Σπόραρ (46’ Γερεμέγεφ).

Χάποελ Μπερ Σεβά (Ελιανίβ Μπάρντα): Μαρσιάνο, Βίτορ (81’ Μερενστέιν), Αμπού Αμπίντ (60’ Σαφούρι), Γκορντάνα (81’ Σεφέρ), Κλιμάλα, Σαμίρ (46’ Μπαριέρο), Λόπες (76’ Σαλόμ), Πέτερσον, Μπάντας, Στογιάνοφ (60’ Ελίας), Ελχαμέντ (46’ Ζεχεζέλ).

https://www.zougla.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.