Φιλική νίκη για τον ΠΑΟΚ, 3-2 τη Γκενκ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παρουσιάζοντας πολύ καλά δείγματα γραφής από το κέντρο και μπροστά, ο ΠΑΟΚ σημείωσε την πρώτη του νίκη, στο τρίτο κατά σειρά φιλικό προετοιμασίας που έδωσε στην Ολλανδία. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επικράτησε με 3-2 της Γκενκ, χάρη στα γκολ των Χάρης Τσιγγάρας (6’), Στέφαν Σβαμπ (12’) και Αντρίγια Ζίβκοβιτς (55’). Για τους Βέλγους μείωσαν οι Γιανίκ Σορ (61’) και Νίκολας Κάστρο (83’).

Ο «Δικέφαλος του Βορρά», έπειτα από την ισοπαλία με τη Στεάουα Βουκουρεστίου (1-1) και την ήττα από την Γκόου Αχέντ Ιγκλς (2-1), έδειξε σαφώς βελτιωμένος στο εκτελεστικό κομμάτι, αλλά παρουσίασε αρκετές… αρρυθμίες στην άμυνα και ειδικά στο πρώτο μέρος. Αντίθετα, προβλημάτισε η Γκενκ που σε δυο εβδομάδες, για τα προκριματικά του Champions League, θα αντιμετωπίσει την ελβετική Σερβέτ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με εκατέρωθεν αμυντικά λάθη. Κι αν στο 4’ ο Ντόμινικ Κοτάρσκι διόρθωσε αυτό του Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ, αποκρούοντας σε κόρνερ το πλασέ του Τζόζεφ Πέιντσιλ, ο Τσιγγάρας δυο λεπτά μετά δε… συγχώρησε. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έκλεψε την μπάλα εντός περιοχής, ο Μπράντον Τόμας έστρωσε στον Τσιγγάρα κι ο 23χρονος μέσος με ωραίο αριστερό πλασέ άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ. Εξι λεπτά αργότερα, από κόρνερ του Ζίβκοβιτς, ο ξεχασμένος Σβαμπ με προβολή στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 2-0.

Καταιγιστικός ο ρυθμός, με τον Τόμπε Λέισεν να σταματάει εξ επαφής την κοντινή προβολή του Τόμας στο 14’ και, στην αντεπίθεση, τον Κοτάρσκι να κάνει το ίδιο με γρήγορη έξοδο στο διαγώνιο πλασέ του Τόλου Αροκοντάρε. Από εκεί και μετά τα πνεύματα… ηρέμησαν, με τους «ασπρόμαυρους» να δίνουν μέτρα στους Βέλγους, αλλά να μην απειλούνται ιδιαίτερα.

Η δευτεραθλήτρια της Pro League παρατάχθηκε με εξ ολοκλήρου διαφορετική ενδεκάδα στο β’ μέρος, ενώ ο Λουτσέσκου άλλαξε τη μισή. Ο Αντζελο Πρεσιάδο ανάγκασε σε επέμβαση τον Κοτάρσκι στο 48’ αλλά επτά λεπτά μετά, ο ΠΑΟΚ έφτασε σε τρίτο γκολ. Ωραία αντεπίθεση με τον Βασίλι Γκορντεζιάνι, ο Κωνσταντέλιας έβγαλε τετ α τετ τον Ζίβκοβιτς με τον Μάικ Πέντερς κι ο Σέρβος δεν αστόχησε για το 3-0.

Στο 61’, ο Σβαμπ γύρισε στον Κοτάρσκι, αλλά ο Κροάτης έκανε λάθος υπολογισμό, με τον 22χρονο Σορ να μειώνει σε 3-1. Ο σκόρερ της Γκενκ απέτυχε δις να φτάσει σε δεύτερο προσωπικό τέρμα (στο 67’ τον νίκησε ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς και στο 81’ το βολ-πλανέ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι), αλλά στο 83’ ήρθε το τελικό 3-2. Ο Κάστρο σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Κυριάκο Γιαξή και ξεγέλασε τον Ζίβκοβιτς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι (63’ Ζ. Ζίβκοβιτς), Βιεϊρίνια (46’ Τσαούσης), Εκόνγκ (46’ Νάσμπεργκ), Κουλιεράκης (46’ Μιχαηλίδης), Ράφα Σοάρες (63’ Π. Τζίμας), Τσιγγάρας (63’ Ρικάρντο), Σβαμπ (63’ Γιαξής), Τάισον (46’ Νάρεϊ), Α. Ζίβκοβιτς (63’ Βρακάς), Κωνσταντέλιας (63’ Μουργκ), Τόμας (46’ Γκορντεζιάνι/75’ Στ. Τζίμας).

Γκενκ (Βούτερ Φράνκεν): Λεισέν, Μακένζι, Σαντίκ, Ουαταρά, Τρεζόρ, Χροσόφσκι, Καγιεμπέ, Αΐτ Ελ Χάτζι, Κάρστενσεν, Πέιντσιλ, Αροκοντάρε.

Στο δεύτερο μέρος: Πέντερς, Μουνιόζ, Κουέστα, Κονγκολό, Πρεσιάδο, Χέινεν, Γκαλάρτζα, Κάστρο, Φαντέρα, Όιγεν, Σορ.

Την κίτρινη κάρτα είδε στο 32’ ο Τρόοστ-Εκόνγκ.

https://www.zougla.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.