ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την υποψηφιότητά του για την θέση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταθέσει σήμερα, Παρασκευή (14.07.23) το μεσημέρι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, έχοντας  δίπλα του συντρόφους του από την “Ομπρέλα” αλλά και κάποια στελέχη, τα οποία δεν ανήκουν σε τάσεις και ομάδες.

Δίπλα, πάντως, σήμερα στον Ευκλείδη Τσαακαλώτο θα βρεθούν ο Ανδρέας Ξανθός, η Ειρήνη Αγαθοπούλου, ο  Γιώργος Σταθάκης και ο Χάρης Μαμουλάκης. Ενώ τον πρώην υπουργό στηρίζουν ακόμα ο Νίκος Σιρμαλένιος, ο Δημήτρης Γαζής, ο Βαγγέλης Απόστολου και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη που βρίσκονται στην ομάδα στήριξης της κίνησής του, «η υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου είναι υποψηφιότητα πλατιάς απεύθυνσης στο κόμμα και στην κοινωνία, υποψηφιότητα ενότητας και ανανέωσης, υποψηφιότητα για τη διατύπωση αντιπαραθετικής προς τη ΝΔ κυβερνητικής πρότασης», ως προς το πολιτικό της στίγμα.

Συμπληρώνουν, μάλιστα, ότι «ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διεκδικεί την προεδρία με τις θέσεις και τις ιδέες του για την οικονομία και την κοινωνία, για το πρόγραμμα και τις νέες θεματικές που πρέπει να επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για το ρόλο του κόμματος», αλλά και γιατί «έχει συγκεκριμένο αναπτυξιακό όραμα».

Ανέφεραν δε ότι μιλάει για αυξήσεις μισθών και την ανάπτυξη που έρχεται από αυτό, για το πώς τα εργασιακά δικαιώματα αποτελούν τον πυρήνα μιας προοδευτικής αναπτυξιακής στρατηγικής. «Ο Ευκλείδης έχει θέσεις για την οικονομία και ξέρει καλά πως δουλεύει η Ευρώπη ώστε να μπορέσει να τις εφαρμόσει», λένε χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι.

Σε ό,τι αφορά τους προσωπικούς λόγους που τον οδηγούν στο να καταθέσει επίσημα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος, σημειώνουν ότι  ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «διεκδικεί την προεδρία γιατί όλοι και όλες ξέρουν ότι είναι αξιόπιστος. Ότι εννοεί όσα λέει, ότι δεν λέει υπερβολές και ότι δεν λαϊκίζει».

Προσθέτουν ακόμη ότι  «ο ΣΥΡΙΖΑ  για να ξαναγίνει κυβέρνηση οφείλει να ξαναγίνει αξιόπιστος. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να είναι ένα βαθιά δημοκρατικό κόμμα. Μαζικό, λαϊκό, νικηφόρο . Να είναι ένα κόμμα που όλες και όλοι -από τον πρόεδρο μέχρι το κάθε μέλος σε μια ΟΜ- θα έχουν λόγο, όλοι θα ακούγονται και όλοι θα λογοδοτούν. Ένα κόμμα που τα όργανα θα είναι συγκεκριμένα και θα δουλεύουν».

Καταλήγοντας, σημειώνουν ότι  «ο Ευκλείδης διεκδικεί την προεδρία για να ξαναδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ ταυτότητα και να τον ξανακάνει κυβέρνηση».

https://www.newsit.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.