ΠΑΣΟΚ: Ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών: Μια επανάληψη του παρελθόντος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας πως η δύσκολη αντιπυρική περίοδος ξεκινά και πάλι «με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα»

«Στην συνήθη τακτική της ωραιοποίησης αρνητικών καταστάσεων για τις οποίες ευθύνεται η κυβέρνηση, κατέφυγε σήμερα ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας», σημειώνει ο Τομέας Πολιτικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Και υποστηρίζει πως ο κ. Μητσοτάκης «απέφυγε να αναφερθεί στο απαράδεκτα ασαφές πλαίσιο ευθυνών των φορέων, που εμπλέκονται στο σύστημα πολιτικής προστασίας, στις καθυστερήσεις εφαρμογής του Ν 4662/2020, στην πλήρη έλλειψη συντονισμού των αρμοδίων οργάνων, στη μη αξιοποίηση σύγχρονων μοντέλων και μεθοδολογιών αντιμετώπισης των κινδύνων».

«Σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα»

Η δύσκολη αντιπυρική περίοδος ξεκινά και πάλι «με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, με πιο έντονο το πρόβλημα στους ΟΤΑ, δημιουργώντας εύλογες ανησυχίες», τονίζει ο αρμόδιος τομέας της Χαριλάου Τρικούπη.

Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «οι αυτονόητες ευχαριστίες του στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν συνοδεύτηκαν για μια ακόμη φορά από την επίλυση των προβλημάτων τους, όπως το θέμα των συμβασιούχων πυροσβεστών, η βελτίωση των αποδοχών τους και η έγκαιρη καταβολή της υπερεργασίας τους, η σύγχρονη εκπαίδευσή τους, η αξιοκρατία στην εξέλιξή τους με κανόνες και διαδικασίες».

Θέματα, σημειώνει ο Τομέας Πολιτικής Προστασίας του κόμματος, «για την επίλυση των οποίων το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει τις προσπάθειές του με αξιοποίηση και των κοινοβουλευτικών διαδικασιών».

https://www.in.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.