Eurovision 2024: «Ύμνοι» BBC για το Ζάρι και τη Μαρίνα Σάττι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο BBC κατατάσσει το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην φετινή Eurovision, στα «Τραγούδια Ethnomusical fusion».

Το τραγούδι «Ζάρι», το οποίο θα απολαύσουμε on stage αύριο Πέμπτη (09.05.2024) στον Β’ Ημιτελικό του διαγωνισμού έχει αποθεωθεί από τα διεθνή μέσα και ιδιαίτερα από το BBC. Το βρετανικό μέσο είναι γνωστό για τις «αιχμηρές» του κριτικές και το ιδιαίτερο χιούμορ του, ειδικότερα σε θέματα που αφορούν την Eurovision, όμως με την τελευταία του ανάλυση δίνει εύσημα στη Μαρίνα Σάττι και την ελληνική συμμετοχή.

Συγκεκριμένα ο Μαρκ Σάβατζ που είναι ο ειδικός για θέματα μουσικής του BBC, έβαλε το «Ζάρι» στη λίστα με τα «Τραγούδια Ethnomusical fusion».

Ο ίδιος, μάλιστα, είπε: «Υπάρχει μια αναζωογονητική τάση φέτος, καθώς κάποιες χώρες χρησιμοποιούν αρχαίες μουσικές παραδόσεις για έμπνευση – παράγοντας για πολλά από τα αγαπημένα μου τραγούδια όσον αφορά στη σύνθεση. Η κορυφαία τιμή πηγαίνει στην Ελληνίδα τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι, της οποίας το avant-garde κολάζ ήχου Zari αναμιγνύει παραδοσιακές ελληνικές μελωδίες με τύμπανα, ρυθμούς reggaeton, σπασμένα φωνητικά και ένα σόλο σε μια αρχαία περσική πίπα που ονομάζεται ζουρνάς. “Θα το κάνω με τον δικό μου τρόπο”, δηλώνει, στον πιο δηκτικό στίχο της χρονιάς».

Αναφορικά με το τραγούδι και την σκηνική της παρουσία, η Μαρίνα Σάττι έχει δηλώσει: «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και μοντέρνοι, είμαστε και rap, είμαστε και σύγχρονοι, έχουμε όμως και όλη αυτή την κουλτούρα πίσω μας και μέσα μας».

«Δεν είχα φανταστεί ότι θα ανέβω στη σκηνή της Eurovision, τουλάχιστον δε μεγάλωσα καθόλου με αυτό το όνειρο, ούτε καν με το όνειρο να γίνω τραγουδίστρια», ανέφερε η ίδια αναφορικά με τη σχέση που είχε στο παρελθόν με τον διαγωνισμό.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί ο Α’ Ημιτελικός, τον οποίο ανοίγει η συμμετοχή της Κύπρου με την Silia Kapsis και το τραγούδι «Liar», την Πέμπτη 9 Μαΐου θα γίνει ο Β’ Ημιτελικός όπου εμφανίζεται η Μαρίνα Σάττι εκπροσωπώντας την Ελλάδα ενώ το Σάββατο 11 Μαΐου είναι ο μεγάλος Τελικός του διαγωνισμού.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.