Τέλος επιτηδεύματος: Το ύψος των ελαφρύνσεων για όσους αύξησαν το προσωπικό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aπό το τέλος επιτηδεύματος θα εξαιρεθούν πολλές επιχειρήσεις που αύξησαν το προσωπικό τους το 2022, εξοικονομώντας από 400 έως 1.000 ευρώ ανάλογα με τη μορφή της εταιρείας, αλλά και την έδρα της επιχείρησής τους.

Αναλυτικά, δεν θα πληρώσουν φέτος τέλος επιτηδεύματος οι επιχειρήσεις που αύξησαν το προσωπικό τους τουλάχιστον για τρεις μήνες εντός του 2022.

Στις επιχειρήσεις αυτές κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβληθούν το 2023 (εισοδήματα 2022) δεν θα υπολογιστεί τέλος επιτηδεύματος υπό την προϋπόθεση ότι: α) Τα ακαθάριστα έσοδά τους δεν υπερβαίνουν τα 2 εκατ. ευρώ ετησίως. β) Αύξησαν τον μέσο ετήσιο αριθμό εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, κατ’ ελάχιστο για 3/12 σε ετήσια βάση.

Οι επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που γλιτώνουν από το τέλος επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2022, επειδή αύξησαν τις θέσεις πλήρους απασχόλησης μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2022, εάν δεν λάβουν σχετικό email από την ΑΑΔΕ έως τις 7 Ιουλίου 2023, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ένσταση έως τις 28 Ιουλίου 2023 και να ζητήσουν την εξαίρεσή τους.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.