Eξωδικαστικός μηχανισμός : Στις 6.254 οι επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών -823 τον Ιούνιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επιπλέον 823 νέες ρυθμίσεις χρεών, έγιναν τον περασμένο Ιούνιο, στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό στις 6.254 επιτυχείς ρυθμίσεις οι οποίες αντιστοιχούν σε 2,33 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, δείχνουν ότι:

*Τον μήνα Ιούνιο του 2023 πραγματοποιήθηκαν 823 νέες επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών και 2.389 οριστικές υποβολές αιτήσεων.

*Συνολικά, μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2023 έχουν πραγματοποιηθεί 6.254 επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών οι οποίες αντιστοιχούν σε 2,33 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών.

*Σημαντική είναι η διατήρηση του ποσοστού εγκρισιμότητας των ρυθμίσεων από τους χρηματοδοτικούς φορείς σε υψηλό επίπεδο, το οποίο κυμάνθηκε στο 78%.

*Στη μηνιαία αναφορά προόδου Ιουνίου του 2023 συμπεριλαμβάνεται και η ανάλυση της αιτιολογίας απόρριψης της προτεινόμενης ρύθμισης από πλευράς χρηματοδοτικών φορέων και οφειλετών, σε συνέχεια της σειράς βελτιώσεων για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, που θέτει σε ισχύ τη διαδικασία γνωστοποίησης της αιτιολογίας μη συναίνεσης στις προτάσεις ρυθμίσεων του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.