Γιβραλτάρ – Γαλλία 0-3: Έκανε το “3 στα 3” με την υπογραφή των Ζιρού και Εμπαπέ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Γαλλία επέστρεψε αγριεμένη στη δράση μετά από την παρουσία της στο Μουντιάλ του Κατάρ όπου έφτασε μέχρι τον τελικό και το αποδεικνύει σε κάθε αγωνιστική της υποχρέωση στα προκριματικά του Euro 2024. Η ομάδα του Ντεσάμπ θριάμβευσε με 4-0 στην πρεμιέρα στον 2ο προκριματικό όμιλο κόντρα στην Ολλανδία και ακολούθως άλωσε την έδρα της Ιρλανδίας (0-1) για να έρθει την Παρασκευή (16/06) η τρίτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες.

Θύμα της ήταν αυτή τη φορά το αδύναμο Γιβραλτάρ που αποτελεί ουσιαστικά τον σάκο του μποξ στον όμιλο που συμμετέχει και η Εθνική Ελλάδας, με τους μπλε να επιβάλλονται με 3-0 χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρουν ιδιαίτερα.

Ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για τους μπλε, Ζιρού, άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Εμπαπέ, με τον σούπερ σταρ της Παρί να γράφει το 2-0 στο 45+3′ με εκτέλεση πέναλτι και να “υποχρεώνει” στο 78′ τον Μουχλί να πετύχει αυτογκόλ.

Το ματς
Η Γαλλία μπήκε με τον αέρα του απόλυτου φαβορί στο “Αλγκάρβε” απέναντι στο αδύνατο Γιβραλτάρ (Νο 201 στο ράνκινγκ της FIFA) έχοντας ως “προίκα” τις δύο νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του 2ου προκριματικού ομίλου απέναντι σε Ολλανδία (4-0 εντός) και Ιρλανδία (1-0 εκτός) και φρόντισε με το καλημέρα να δείξει την ισχύ της.

Συγκεκριμένα στο 3ο λεπτό, με τον Κομάν να ελίσσεται από τα δεξιά και να βγάζει τη σέντρα, με τον Ολιβιέ Ζιρού να πετάγεται στο ύψος της μικρής περιοχής και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, για να ανοίξει το σκορ για τους μπλε με το 54ο γκολ με τη φανέλα με το εθνόσημο.

Γιβραλτάρ – Γαλλία 0-3: Έκανε το “3 στα 3” με την υπογραφή των Ζιρού και Εμπαπέ
@2023 JOAO MATOS/AP IMAGES
Στο 29ο λεπτό η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ άγγιξε το δεύτερο γκολ, όμως από την προσπάθεια του Τσουαμενί η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, για να έρθει τελικά το 2-0 για τους μπλε στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ προσπάθησε να περάσει τον Τσιπολίνα και ο αντίπαλός του σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι, με τον φορ της Παρί να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να μεγαλώνει το αβαντάζ της ομάδας του στο 45+3′, σε ένα πρώτο μέρος που βρήκε την Γαλλία να έχει 18 τελικές και 71% κατοχή μπάλας.

Ο Γκριεζμάν φλέρταρε με το τρίτο γκολ για την ομάδα του στο 52′ όμως έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, με την Γαλλία να συνεχίζει πάντως να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να βρίσκει το τρίτο γκολ στο 78ο λεπτό.

Γιβραλτάρ – Γαλλία 0-3: Έκανε το “3 στα 3” με την υπογραφή των Ζιρού και Εμπαπέ
@2023 JOAO MATOS/AP IMAGES
Ο Ντεμπελέ πέρασε κάθετη πάσα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας ποντάροντας στην ταχύτητα του Εμπαπέ, με τον 24χρονο φορ να βγαίνει από τα αριστερά και να κάνει το γύρισμα, για να τη στείλει άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του ο Μουχλί (0-3).

Το σκορ αυτό δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με την Γαλλία να παίρνει την τρίτη νίκη της χωρίς να δεχτεί γκολ σε ισάριθμα ματς που έχει δώσει στα προκριματικά και να έχει μάλιστα να καμαρώνει για το γεγονός πως για πρώτη φορά έκανε “3 στα 3” σε προκριματικά είτε Euro είτε Μουντιάλ μετά από το 2002.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.