Υπόθεση Πάτρας: «Δεν έχω ξαναδεί γονιό να προβλέπει τι θα πάθει το παιδί του»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Καταπέλτης» για την 34χρονη κατηγορούμενη ήταν η κατάθεση της Διευθύντριας της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Η Μυρσίνη Μαυρίκου ήταν επικεφαλής της ομάδας που νοσήλευσε την άτυχη Τζωρτζίνα τις τελευταίες ημέρες της ζωής της, λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

Όπως είπε αρχικά: «Το παιδί ήταν αιμοδυναμικά σταθερό, σε πολύ καλή κατάσταση παρά τη βαριά του νευρολογική εικόνα.»

Αίσθηση προκαλούν τα όσα είπε για τη συμπεριφορά της μητέρας μέσα στο νοσοκομείο και στον τρόπο που αντιμετώπιζε τα επεισόδια του παιδιού.

«Μου έκανε τρομερή εντύπωση το πόσο ψύχραιμη ήταν. Ακόμη και όταν το παιδί έκανε επεισόδιο στο πρόσωπο της δεν υπήρχε ούτε η αγωνία, ούτε ο φόβος. Αυτό δε συμβαίνει στους γονείς. Μάλιστα σε κάποιο επεισόδιο που το παιδί δεν είχε κάνει βραδυκαρδία, αλλά ταχυκαρδία, μου είπε ότι «έτσι συμβαίνει, θα κάνει σε λίγο βραδυκαρδία». Με απόλυτη ψυχραιμία και ηρεμία. Αυτό δεν το έχω συναντήσει ποτέ ξανά σε γονείς. Να προβλέπει γονιός τι θα πάθει το παιδί του;»

Όπως εξήγησε η γιατρός, η οικογένεια δεν είχε ιατρικό ιστορικό ενώ χαρακτήρισε «περίεργους» τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών. Μάλιστα χαρακτήρισε ιατρικά πρωτάκουστη την αιτία θανάτου του βρέφους που αναφέρεται στην ιατροδικαστική εξέταση της Ιατροδικαστή Πατρών, Αγγελικής Τσιόλα.

«Για το οικογενειακό ιστορικό τους, δε μου ανάφεραν ότι υπάρχει κάτι. Μου είπαν όμως για τους 2 προηγούμενους αιφνίδιους θανάτους των παιδιών. Στην οικογένεια δεν υπήρχαν προβλήματα. Μάλιστα για το πρώτο παιδί όταν η μητέρα μου είπε ότι πέθανε από οξεία ηπατική ανεπάρκεια, τη ρώτησα αν είχε πρόβλημα και μου είπε όχι. Και της απάντησα «περίεργο». Για το άλλο παιδάκι μου είπαν ότι πέθανε από αγενεσια φλεβοκομβου, κάτι που πρώτη φορά άκουσα σαν γιατρός. Μου φάνηκε περίεργο, μίλησα με τους καρδιολόγους και εκείνοι μου είπαν το ίδιο. Ότι είναι περίεργο γιατί θα έπρεπε να έχει εμφανίσει κάποια συμπτώματα αν υπήρχε αυτό το εύρημα.»

Παγωμάρα απλώθηκε στη δικαστική αίθουσα όταν η πολύπειρη γιατρός περίγραψε τη στιγμή που η μικρή Τζωρτζίνα βρέθηκε νεκρή.

Όπως είπε: «Δεν το είδε κάνεις αυτό το επεισόδιο. Το παιδί όταν μπήκε η συνάδελφος ήταν ήδη νεκρό. Στις 29/1 δεν ξέρει κανείς τι έγινε. Το παιδί βρέθηκε ξαφνικά σχεδόν νεκρό. Κάτι τρομερά περίεργο. Δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση. Η μητέρα ήταν ο μόνος άνθρωπος που βρισκόταν μέσα. Στα δυο επεισόδια πριν τον θάνατο, κάναμε επίσκεψη απέναντι και ήρθε στην πόρτα και μας το είπε. Πάντα, σε όλα τα επεισόδια, μόνο η μητέρα ήταν παρούσα».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.