Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Πατήρ Αντώνιος της Κιβωτού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα καθώς και χρηματική εγγύηση 10000 ευρώ αφέθηκε ο πατέρας Αντώνιος μετά την απολογία του σήμερα στην ανακρίτρια.

Ο ιδρυτής της « Κιβωτού του κόσμου» κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση μετά τις καταγγελίες ενός 19χρονου σήμερα πρώην φιλοξενούμενου της Οργάνωσης κι ενός 15χρονου παιδιού που παραμένει σε δομή της « Κιβωτού».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι πράξεις σε βάρος του 19χρονου τελέστηκαν από το 2020 έως το 2021 σε Καλαμάτα, Βόλο, Χίο και Αθήνα ενώ σε βάρος του 15χρονου από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2022 σε Βόλο, Αθήνα, Πωγώνιανη και Χίο.

Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων βρέθηκε σήμερα και η πρεσβύτερα προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του πατέρα Αντώνιου, ενώ τις προηγούμενες ημέρες η ανακρίτρια εξέτασε περίπου 20 πρόσωπα που προτάθηκαν από τον κατηγορούμενο ως μάρτυρες υπεράσπισης του. Ανάμεσα τους τουλάχιστον πέντε πρόσωπα, φιλοξενούμενοι της δομής που φέρονται να κατάθεσαν ότι ο 19χρονος τους προσέγγισε για να τους πείσει να καταγγείλουν τον ιερέα αν και δεν τους έχει κάνει τίποτα.

Η απολογία

Ο πατέρας Αντώνιος κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα ενώ επί σχεδόν 4 ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις της ανακρίτριας. Ο κατηγορούμενος, που αρνείται από την πρώτη στιγμή όσα του αποδίδονται κάνοντας λόγο για « σκοπιμότητα», «αοριστολογίες», και «κατασκευασμένες» κατηγορίες με στόχο τον ίδιο και την Οργάνωση, φέρεται να προσκόμισε σήμερα μέσω των συνηγόρων του και βίντεο προς απόδειξη της αθωότητάς του. Όπως υποστηρίζει, με τα εν λόγω βίντεο αποδεικνύεται ότι την ημέρα που ο 19χρονος ισχυρίζεται ότι τον θώπευσε, ο πατέρας Αντώνιος βρισκόταν άλλου, όπως και ο καταγγέλλων. Όταν ερωτήθηκε από την ανακρίτρια σχετικά με τον λόγο που θα είχε ο νεαρός άνδρας να στήσει σκευωρία σε βάρος του, ο ιερέας φέρεται να υποστήριξε πως «ο 19χρονος είχε έντονη παραβατική συμπεριφορά». Φέρεται δε να επικαλέστηκε και φωτογραφικό υλικό το οποίο , σύμφωνα με τον ίδιο, δείχνει πως μετά την καταγγελία ο 19χρονος έκανε πολυτελή ζωή κάτι που αποτελεί, όπως υποστήριξε, ένδειξη ότι ενδεχομένως χρηματίστηκε.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.